Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Vita Hästen
VIT

Tredje raka - MoDo nollade Vita Hästen

22 oktober 2021 21:15
MATCHRAPPORT

MoDo Hockey tog tredje raka segern i HockeyAllsvenskan när man ikväll i Hägglunds Arena besegrade HC Vita Hästen.

Efter en inledningsperiod där det var tillknäppt och få målchanser kunde MoDo Hockey gå ifrån och till sist vinna med klara 4-0.

Två av förgrundsfigurerna i segern var Henrik Tikkanen, som noterade sin första nolla i MoDo Hockey, och Riley Woods som gjorde två mål och totalt tre poäng.


Inför kvällens match i Hägglunds Arena var Mattias Karlin klar och tydlig med vad han ville se från sitt manskap:

”Ikväll vill jag se att vi svarar upp på segern från i onsdags mot Västerås. Jag vill se att vi har koll på grejerna, och att vi har det i tre perioder.”

Fick Karlin se det?

Till viss del kan man säga. Det var ingen tvekan om att MoDo Hockey var det bättre laget i Hägglunds Arena, och stundtals var det riktigt stabilt och bra.

Bernhardt och Lindewall kombinerade för öppningsmålet

Det blev en relativt tillknäppt inledningsperiod där inget av lagen lyckades skapa de riktigt heta målchanserna. Men ett mål skulle det i alla fall bli i perioden och det var MoDo Hockey som hittade rätt. David Bernhardt avancerade genom mittzonen tog in pucken i anfallszonen, växelspelade med Jeremias Lindewall, och avslutade med ett skott som Adam Ohre i gästernas kasse fick släppa förbi sig. Målet var för övrigt Bernhardts tredje för säsongen.

Tikkanen kom upp med ett par bra räddningar

I mittperioden skaffade sig MoDo Hockey en smakstart när Riley Woods prickade in 2-0 i power play, andra matchen i rad som MoDo Hockey nätade i den spelformen. Efter målet kom dock MoDo Hockey av sig en aning. I stället kunde Vita Hästen spendera en hel del tid i anfallszonen, delvis också hjälpta av ett power play. Vita Hästen skapade också en del målchanser men då kom Henrik Tikkanen upp med ett par fina räddningar. MoDo Hockey ryckte sedan upp sig igen, Sam Vigneault var nära att näta i comebacken, Jeremias Lindewall bjöd på en fin individuell prestation som utmynnade i en straff som dock Filip Sveningsson missade. Men strax efter att halva matchen spelats kom 3-0, och det var Mikkel Aagaard som satte pucken i nät.

Woods dubblade målskörden

I slutperioden skrev Woods in sig i målprotokollet för andra gången den här aftonen när han med ett välplacerat avslut överlistade Ohre. Woods är därmed uppe i totalt fyra mål och sju poäng så här långt in i serien. Förutom att han skrev in sig i målprotokollet var Woods också en de mest framträdande bland forwards ikväll. En som också visade fina saker emellanåt var Jeremias Lindewall. Henrik Tikkanen höll nollan, hans första i MoDo Hockey, och räddade totalt 20 skott.

Kvällens seger, som var MoDo Hockeys tredje raka, innebär att man behåller fjärdeplatsen i tabellen. MoDo Hockey har samma poängantal som tabelltrean Björklöven, och är bara en poäng bakom tabelltvåan BIK Karlskoga.

Tre matcher kommande vecka

För MoDo Hockey väntar kommande vecka tre matcher i HockeyAllsvenskan. Tisdag handlar det om säsongens tredje möte mot Västervik, den här gången på bortaplan. Därefter vankas det stekheta duster fredag och lördag, derbyfighter mot Björklöven. Första matchen spelas i Hägglunds Arena, nedsläpp kl 20:30. Dagen därpå är det nedsläpp kl 18:00 i Winpos Arena.