Hemma
Almtuna
AIS
Borta
MoDo
MoDo

Tre nya poäng – Modigs avgjorde mot Almtuna

12 november 2021 22:01
MATCHRAPPORT

MoDo Hockey fortsätter att plocka poäng i HockeyAllsvenskan.

Fredagens bortamatch slutade 3-1 i vår favör.

– Är man van vid att vinna händer det lätt att man vinner lite mer, säger Mattias Karlin, som trots poängen inte är särskilt nöjd med helheten efter matchen.


MoDo kom ut på ett bra sätt i matchen i Upplands Bilforum Arena och Riley Woods hade ett jätteläge redan efter ett par byten, men Oliver Håkansson i Almtunas kasse stod för en magnifik plockräddning och rånade kanadensaren och MoDo på ledningsmålet.

Sedan vände spelet kort därefter och hemmalaget gjorde 1-0.

En kalldusch för vårt gäng.

– På något vis kommer vi inte riktigt igång efter det i första perioden och det fortsätter lite på samma vis sedan i andra, säger Mattias Karlin och fortsätter:

– Vi har långa byten och är tröga ut på puck i egen zon. Visst, de (Almtuna) är ganska mycket på utsidan, men det är ändå de som driver spelet på något vis.

Tex Williamsson var också, än en gång, en tunga på vågen längst bak den här aftonen. Under de två första perioderna fick han 22 skott mot sig men bara ett slank förbi, det där tidigt i första perioden.

I slutet av andra så ryckte MoDo också upp sig och fick till slut utdelning, i efterdyningarna efter ett powerplay. Oscar Pettersson stod för ett starkt jobb framför Almtunakassen och Emil Wahlberg dök upp som gubben i lådan vid ena stolpen och vispade in kvitteringen.

1–1 och MoDo hade en klart bättre känsla inför tredje perioden.

– I tredje så tycker jag sedan att vi har ganska bra kontroll på matchen. Det är vi som driver spelet och går mest för att göra 2-1-målet, säger Mattias Karlin.

2–1-målet kom också, och det var ingen annan än "fredagskungen" Markus Modigs - som gjort flest poäng av alla i HockeyAllsvenskan på fredagar den här säsongen - som höll sig framme och stänkte in pucken bakom Oliver Håkansson.

Almtuna drog sedan på sig två utvisningar under kort tid och i spel fem mot tre klappade Pontus Näsén till från sin backplats och fastställde slutresultatet 3–1. Almtuna jagade på för en reducering men MoDo, med stabile Williamsson längst bak, höll undan och tog andra raka trepoängaren.

– Vi är väl nöjda med 25-30 minuter av matchen, säger Mattias Karlin.

Ändå blir det tre poäng.

– Det är ju så att om man är van vid att vinna så händer det lätt att man vinner lite mer. Tittar man på Almtuna så är det lite tvärtom, de kommer från en jobbig resultatrad och då blir det ofta så att vi kan släppa ner axlarna lite mer än vad de kan göra.

En spelmässig uppryckning önskas alltjämt från tränarhåll.

– Vi måste komma upp med farten och aggressiviteten i spelet, det är det som är nyckeln för oss. Sköter man de bitarna så får man mycket annat gratis, säger Mattias Karlin.

Laget vänder nu hemåt och nästa uppgift kommer på hemmaplan på söndag, när Mora IK gästar Hägglunds Arena.

I samband med matchen arrangerar MoDo Hockey en familjedag i arenan, med massor av roligheter för framför allt barnen; tårta, ballonger, ansiktsmålning och spelarsigneringar är en del av det som står på agendan.

Över 3000 biljetter är redan sålda. Boka din plats på modo.ebiljett.nu eller boka bord i resturang Victory på denna länk!