Hemma
Almtuna
AIS
Borta
MoDo
MoDo

Bortafajt mot Almtuna – Tikkanen är redo: "Ska inte göra nåt annorlunda"

26 november 2021 11:40
INFÖR MATCH

Ett par tillskott jämfört med senast, men också ett antal som fallit bort.

Ett aningen brandskattat MoDo reste söderut på fredagen för att ta sig an Almtuna på bortaplan i Uppsala.


Tex Williamsson klev som bekant av sent i tredje perioden mot Södertälje senast. Henrik Tikkanen fick då den otacksamma uppgiften att hoppa in i princip ouppvärmd i ett läge där matchen stod och vägde.

Han skötte uppgiften så bra han bara kunde. Finländaren motade fyra skott och räddade sedan sex av sju straffar i den straffläggning som gav MoDo extrapoängen.

– Det var inte det enklaste att steppa upp efter 55 minuter, men det löste sig bra och det var kul att få vinsten och att rädda en del straffar också, säger Tikkanen, som nu förbereder sig för att starta mot Almtuna

– Jag ska inte göra någonting annorlunda, jag ska ta på mig en annan tröja och göra mitt bästa så att laget kan spela bra framför mig.

Hör hela intervjun med Henrik Tikkanen i MoDo Channel Premium:

Tex Williamsson kommer alltså inte till spel och Marcus Nygren har kallats in från Arlanda.

Williamsson är långt ifrån ensam på MoDos frånvarolista. Förutom trion som varit borta en längre tid – Tobias Viklund, Niklas Folin och Filip Sveningsson – har Tanner MacMaster, Oscar Nordin och Jesper Dahlroth fallit bort från matchtruppen senast på grund av sjukdom.

Glädjande är däremot att både Daniel Sylwander och Erik Jinesjö Karlsson åkte med söderut på fredagen och är redo för spel mot Almtuna. Jämfört med senast har även juniorbacken Ville Jonsson tillkommit.