Hemma
Björklöven
IFB
Borta
MoDo
MoDo

Karlin och MoDo redo för dubbemötet: "Ska vara påställda"

17 december 2021 12:33
INFÖR MATCH

För andra gången den här säsongen ska MoDo Hockey göra upp med Björklöven i ett back-to-back-möte.

Först ut är det nedsläpp i Umeå på fredagskvällen.


MoDo Hockey kommer till fredagens batalj i Umeå med en seger mot Almtuna i färskt minne från onsdagen, men det är inte direkt så att det segerreceptet är något som Mattias Karlin och ledarstaben vill ha med sig in på isen i Winpos Arena.

– Nej, det finns inte så mycket att ta med sig från den matchen. Vi har diskuterat den litegrann och tagit ut något klipp som vi tittat på, men på det stora hela så har vi inte lagt ner den tid som man kanske normalt gör efter en match. När man inte håller sig till spelidén så är det svårt att summera saker och ting också, säger Karlin.

Hur ska ni sköta er denna gång?

– Framför allt måste vi ta med oss det vi gjorde i starten i matchen mot HV71, då vi kom ut och inte bjöd på saker och ting. Vi var påställda och gjorde de saker som vi kommit överens om. Björklöven är bra när de får lite extra tid och det ska vi få bort.

Det är en riktigt häftig hockeyhelg som väntar, med förmodat fullsatta arenor både i Umeå och Örnsköldsvik, och det råder ingen tvekan om att det blir två matcher utöver det vanliga.

Vilket tränarstaben försöker att tona ner en aning.

– Jag tror att det är viktigt att man inte viker av från det man gör när det är en "normal" tillställning. Man har sina saker som man gör och gör vi dem så ska det räcka, det är inga större konstigheter. Sedan är det klart att det alltid är roligt med mycket folk på läktaren, även för oss ledare, men när det gäller förberedelser så ska vi inte göra någonting annorlunda, säger Karlin och fortsätter:

– Vi försöker samtidigt få spelarna att älska läget och njuta av stundens allvar. Det är väldigt viktigt att man hittar en känsla inom sig som man kan ta med sig under matcher, annars är det lätt att det sipprar ut energi helt i onödan. Vi ska tro på oss själva och njuta av läget.

Själv är Mattias Karlin oftast inne i sin "tränarbubbla" och även om han uppskattar att spela med en inramning lik den som kommer att vara under helgens två matcher, så har han lätt att få skygglappar i stridens hetta.

– Jag är ganska värdelös på att njuta av sådant. Jag säger åt grabbarna att njuta och så gör jag det inte själv (skratt). När man väl är inne i matchen så går man bara in i sitt hela tiden.

Gällande MoDos matchtrupp sker inga förändringar jämfört med matchen mot Almtuna senast utan det blir samma laguppställning. Leo Johansen-Halmrast, som gjorde debut senast, följer med till Umeå och laget ställer upp med tretton forwards och sju backar.

Glädjande är att Filip Sveningsson nu är väldigt nära debut. Om allting går som det ska spelar han i hemmamatchen mot Björklöven på lördagen.

Mattias Karlin intervjuades när MoDo Channel Premium sände live från värmningen hemma i Hägglunds Arena vid lunchtid på fredagen. Se sändningen i repris nedan._