Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
MoDo
MoDo

Två tappade poäng borta mot Kristianstad

12 januari 2022 21:26
MATCHRAPPORT

MoDo ledde med 3–1 långt in i tredje perioden men fick till slut se sig besegrade i första matchen efter det långa speluppehållet. Kristianstad avgjorde i förlängning och vann med 4–3.


Den 29 december spelade, och vann, MoDo Hockey hemma mot Västervik i HockeyAllsvenskan. Därefter kom ett kort uppehåll för nyår – och sedan ett ännu längre uppehåll på grund av coronasmitta.

När pucken släpptes i Kristianstads Ishall på onsdagskvällen var det således två veckor sedan MoDo senast spelade match och därtill saknades flertalet spelare fortfarande. Frågan var – fanns det fart i benen efter det långa uppehållet som innehållit både sjukdomar och begränsade träningsmöjligheter?

Svaret var ja. Den första perioden kom att spelas i rätt så högt tempo och båda lagen kunde svara upp efter speluppehållet. Spelmässigt saknades det visserligen en del från start och under de inledande 20 minuter böljade spelet mycket fram och tillbaka, men det var kanske en spelbild som var lite väntad med två rostiga lag på isen.

Hemmalaget Kristiantad klev av isen vid periodvilan med en 1–0-ledning efter att Robin Carlsson hållit sig framme och petat in en puck från kanten.

MoDo saknade inte lägen att göra mål men hade svårt att skapa de riktigt heta chanserna. De kom sedan i andra perioden istället.

Först stänkte David Bernhardt in kvitteringen i powerplay med ett skott i det så kallade gubbhörnet, framspelad av Sam Vigneault.

MoDo jagade sedan på för ytterligare ett mål i numerärt överläge, när nämnde Vigneault drog på sig fem minuters utvisning och matchstraff för fighting. Följaktligen fick vi slita hårt i box play i totalt fyra minuter – men uppgiften klarades av, tack vare idogt slit av försvaret och Tex Williamsson längst bak.

Sedan sa det swish och plötsligt var ställningen 2–1 till MoDo, efter att Riley Woods snappat upp en retur efter skott från Filip Sveningsson och rakat in pucken i nät.

Skotten i andra perioden slutade 20–11 i Kristianstads favör, men i målprotokollet triumferade MoDo med 2–0. Ett tecken om något på hur stabil Williamsson var längst bak mellan stolparna.

Med en ledning i ryggen klev MoDo ut på isen i den tredje perioden och hade ett kanonläge att göra mål direkt i första bytet, men målet kom att dröja en tid – tills 8.48 hade gått av perioden. Då följde David Bernhardt med i ett anfall, fick pucken serverad av Oscar Pettersson och sköt sitt andra och lagets tredje mål för kvällen.

Långt in i tredje perioden hade MoDo relativt bra kontroll på händelserna men Kristianstad ville annat. Med mindre än fyra minuter kvar att spela reducerade hemmalaget och med målvakten utplockad och i spel sex mot fem sköt Gustav Bouramman 3–3 när pucken letade sig i nät bakom en skymd Tex Williamsson.

Två tappade poäng för MoDo vid 60-minutersstrecket – och det blev fallet i slutänden också. Deven Sideroff avgjorde matchen för Kristianstad i förlängningen.

En tung avslutning på matchen för MoDo som nu får repa mod. Det finns en chans till revansch redan på fredag, då roadtripen fortsätter med en bortamatch mot Tingsryd.