Hemma
Brynäs
BIF
Borta
MoDo
MoDo

Förlust för MoDo i Gävle: "Får skylla oss själva"

12 september 2021 15:55
MATCHRAPPORT

Helgen började med en seger för MoDo i SDHL, men kunde onekligen ha slutat bättre. Det blev förlust med 3–8 borta mot Brynäs på söndagen.


Spelmässigt inledde MoDo matchen skapligt men målmässigt såg det allt annat än bra ut. Brynäs tog sig fram och gjorde två mål innan ens fem minuter var spelade och fyllde sedan på med 3-0 innan perioden var över. Skotten var 8–5, men hemmalaget ledde med tre mål.

– Brynäs är snuskigt effektiga under första halvan av matchen. Vi får skylla oss själva, vi är för klena i närkampsspelet, i spelet utan puck, och de får rinna igenom och ta avslut som de inte borde få ta, säger huvudtränare Björn Edlund.

I upptakten av andra perioden kom också en riktig kalldusch i form av 4–0, men på något sätt lyckades MoDo repa mod och reducera två gånger om, genom Erica Rieder och Marion Allemoz (båda målskyttar även mot Leksand).

– Vi tycker att vi har hugg och ett visst momentum då, men sedan går vi ut och gör det man absolut inte får göra – vi slutar spela. Det är inte acceptabelt att det rinner iväg, säger Edlund, vars lag tappade till 3–8 innan slutsignalen ljöd.

Nu väntar hemresa till Örnsköldsvik och under veckan ska saker och ting slipas på, inför hemmapremiären mot AIK nästa lördag. Plumpen mot Brynäs blir en bra lärpeng inför det som komma skall.

– Vi får komma ihåg att detta är ett maraton och det vi gör mindre bra nu kan vi åka hem och träna på. Nu åker vi hem och så ska vi träna bra i veckan.