Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Linköping
LHC

MoDo vann målsnål match

2 oktober 2021 18:14
Matchrapport

MoDo Hockey fortsätter att vinna i SDHL. Idag kom sjätte raka segern när Linköping besegrades i Hägglunds Arena. Lina Ljungblom (bilden) gjorde matchens enda mål och i kassen var Klara Peslarova omutlig.

– Det är en grym laginsats, vi spelar uppoffrande och har ett fantastiskt målvaktsspel. Till sist hittar vi också ett sätt att vinna den här matchen, säger Björn Edlund.


Det fortsätter att gå bra för MoDo Hockey i SDHL. Idag blev det en ny seger när Linköping besegrades med 1-0. Matchens enda mål kom med drygt fyra minuter kvar av första perioden genom MoDo Hockeys poängdrottning Lina Ljungblom.

– Jag skulle vilja påstå att Linköping är det bästa laget vi mött så här långt in i serien. I de två första perioderna har de mer av spelet, och chanserna än oss. Jag tycker att vi under första 40 minuterna pendlar för mycket i vår prestation. Vi har höga toppar, men också djupa dalar, säger Björn Edlund.

MoDo Hockeys bästa del i matchen kom i slutperioden. Trots att det var Linköping som var tvingade att göra allt för att komma ihåg målmässigt var det MoDo Hockey som hade det mesta, och det bästa av spelet.

– Sista perioden är riktigt bra från vår sida. Det är inte första gången den här hösten som våra matcher ser ut på det sättet. Vi är bra tränade, vi växer in i matcherna allt eftersom. Ser man på den här slutperioden så skapar vi tryck flera gånger, säger Edlund och fortsätter:

– Ser man helhetsmässigt idag så är det skakigt emellanåt. Men vi hittar sätt att vinna. Vi spelar uppoffrande och vi har ett fantastiskt målvaktsspel. Det är sjukt kul att vinna en hockeymatch med 1-0.

Segern idag var den sjätte raka i ordningen för MoDo Hockey och man ligger tvåa i tabellen, poängen bakom Luleå.

– Att vi har sex raka segrar visar att vi gör någonting rätt. Vi har med de här segrarna skapat en trygghet i gruppen, en trygghet på ett positivt sätt. I matcher där vi ”ramlar ur” på något sätt hittar vi ändå vägar att komma tillbaka. Det är kul, och det är starkt, säger Edlund som nu laddar om för morgondagens match mot Djurgården:

– Kommer att bli en tuff match. Det är det alltid mot Djurgården. Vi ser fram emot det.