Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Brynäs
BIF

Förlust hemma mot Brynäs

9 oktober 2021 18:03
Matchrapport

MoDo gästades av Brynäs under lördagseftermiddagen och det är två lag som har inlett årets SDHL-säsong starkt. Inför dagens match låg MoDo på en andra plats i tabellen en poäng före just gävlelaget.


Det var MoDo som öppnade matchen något piggare i en annars rätt så avvaktande första period. MoDo hade ett par klara målchanser i den första perioden och Brynäs fick jobba sig in i matchen. Periodens bästa målchanser hade dock Brynäs Josefin Bouveng med två fria lägen framför MoDomålet som Klara Pesslarova kunde stoppa i en mållös första period.

I den andra perioden var det Brynäs som tog över spelet och kunde skapa flera längre anfall i MoDo:s försvarzon. Brynäs fick ett tidigt powerplay i perioden och det utnyttjade gästerna och tog ledning med 0–1.MoDo fortsatte skapa en del framåt även i den andra perioden men hade svårt att bita sig fast i Brynäs försvarszon och skapa några längre anfall. Med dryga fem minuter kvar ådrog sig MoDo:s nummer 18, Lore Baudrit en slashing utvisning efter att hon gått för hårt på en retur framför Brynäskassen. Gästerna visade upp sitt giftiga powerplay spel och kunde utöka sin ledning till 0–2 efter prickskytte av nummer 2, Maja Nylén-Persson.

I slutperioden jaga MoDo en reducering men likt tidigare perioder hade man svårt att få till något riktigt tryck i Brynäs försvarszon. Brynäs försvarade sig väl samtidigt som de skapade ett antal kvalificerade målchanser framåt. Tiden i slutperiden gick snabbt sett ur ett MoDo perspektiv och det var först i slutminuterna som man lyckats få till lite längre anfall. Matchen slutade 0–2 till gästerna i en match där Brynäs vassa powerplay fällde avgörandet till Brynäs fördel. Efter matchens resultat bytte lagen plats i en tabell som Luleå alltjämt leder.