Hemma
MoDo
MoDo
Borta
HV71
HV71

Joakim Engström inför dubbelmötet mot MODO

29 oktober 2021 11:57
SDHL

I helgen åker HV71 norrut och närmare bestämt Örnsköldsvik för ett dubbelmöte mot Modo. "Vi kommer åka upp till matcherna med målsättningen att ta sex poäng", säger Joakim Engström, huvudtränare i HV71.


HV71 har den sista tiden haft en bra trend med sex segrar på de senaste sju matcherna. Poängen har varit av absolut vikt för att hänga på i toppstriden av SDHL, där laget just nu placerar sig på en femte plats, men har hugg på en högre tabellplacering.

– Tjejerna har sett pigga ut det sista. Dom sliter hårt och det har varit ett härligt driv i gruppen. Grundattityden är väldigt bra i år och sen tror jag att den hårda träningen vi avverkade under försäsongen börjar betala sig nu, säger Joakim Engström.

I helgen väntar två högintressanta matcher mot Modo. Ett motstånd som just nu placerat sig på en tredjeplats i tabellen, två poäng före HV71. Med det som bakgrund är det två lag som kommer göra allt för att försöka rycka ifrån.

– Känslan är god, vi har gått bra i de senaste matcherna. Vi har spelat en match mot Modo denna säsong, en match vi förlorade med 6-3, men där tycker jag vi släppte in för billiga mål som vi lätt själva kunde avstyrt. Vi siktar på att åka upp och ta sex poäng. Inför helgens matcher har vi pratat en del om målvaktsspelet i Modo och vad vi kan förvänta oss samt deras spetsspelare framåt. Det finns en plan vad gäller dom bitarna.

Under fredagsförmiddagen tränade laget i Husqvarna Garden innan de satte sig på bussen för färd upp mot Örnsköldsvik. Som förberedelse inför matchen har laget varvat träning med vila under veckan.

– Matcherna har duggat tätt det senaste så det har varit viktigt att vi fått en portion av både träning och vila. Träningarna har varit korta och intensiva så att tjejerna inte ska känna sig tunga i benen.

Julia Tylke som haft en längre tids skadefrånvaro har i de senaste matcherna matchats in försiktigt. En härlig energiinjektion för laget enligt tränare Engström som också meddelar att hon kommer spela från start i båda matcherna denna helg.

– Det har varit väldigt viktigt för oss att få in Julia i lagen igen. Hon är en ruggigt puckskicklig och offensiv forward - det går fort när hon är ute på isen. Planen är att spel henne för fullt i helgen, avslutar Joakim Engström.