Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Linköping
LHC

Skön seger efter straffar mot Linköping

27 december 2021 22:01
MATCHRAPPORT

Trägen vinner! MoDo förlängde segerraden genom att slå Linköping med 2-1 efter straffar hemma i Hägglunds Arena. I och med segern knappade vi in på lagen ovanför, i jakten på en plats bland de fyra främsta.


Det var en sexpoängsmatch som utspelades i Hägglunds Arena på måndagskvällen. MoDo Hockey parkerar på femte plats och gjorde upp med tredjeplacerade Linköping, som låg nio poäng före innan nedsläpp.

MoDo är på jakt efter en plats bland de fyra främsta lagen i tabellen, vilket innebär hemmaplansfördel i SM-kvartsfinalen, och alla poäng som kan tänkas ta mot nämnda fyra är följaktligen viktiga.

Det började, dessvärre, inte så bra mot LHC. Gästerna tog ledningen redan efter drygt tre minuter när Olivia Zafuto kom fram på vänsterkanten och lyckades överlista Klara Peslarova i MoDokassen.

Att överlista Peslarova den här kvällen var dock ingen enkel sak - faktum är att det bara var Zafuto som gjorde det. MoDomålvakten stod för en strålande insats längst bak och räddade inte mindre än 30 skott under kvällen. Därmed gav hon också sitt lag chansen att vinna.

Vilket MoDo också gjorde.

Det satt dock långt inne. Det blev en match som böljade fram och tillbaka och samtidigt som Peslarova var säkerheten själv längst bak hade hemmaspelarna svårt att spräcka målnollan hemma i Hägglunds Arena. Trots flera bra målchanser och frilägen ville pucken inte in...

... inte förrän Daniela Pejsova klev fram i slutet och stänkte in 1-1 från sin backplats. Tjeckiskan hittade rätt i trafiken framför mål och kvitteringen var ett faktum.

MoDo kom sedan att ¨ånga på i slutet och det var bara ogjort att den tredje raka segern kom innan ordinarie matchtid var över.

Det blev i alla fall två poäng i slutänden. Kaitlyn Tougas blev enda målskytt och Klara Peslarova räddade samtliga tre straffar när matchen till slut avgjordes i en straffläggning.

Tredje raka segern för MoDo och en skön och viktig poäng i jakten på en av de fyra främsta platserna. På tisdagen har vi chans på ytterligare tre poäng när Djurgården kommer på besök i Hägglunds Arena.