Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Göteborg
GHC

Perfekt avslutning på veckan – fjärde raka segern

27 februari 2022 17:46
MATCHRAPPORT

Omstarten i SDHL efter OS-uppehållet har varit hundraprocentig för MoDo Hockey. I veckan har vi spelat tre matcher – och tagit maximala nio poäng. På söndagen blev det 6–2 hemma mot Göteborg.


Begreppet "niopoängsvecka" kommer nu och då på tal och den här veckan har varit en niopoängsvecka både på förhand och i efterhand för MoDo Hockey i SDHL.

Efter ett långt speluppehåll på grund av både corona och OS klev vi in i handlingarna igen i torsdags och besegrade Luleå med 2–1 på hemmaplan. Veckan har sedan fortsatt med ytterligare två hemmamatcher mot Göteborg, och i båda fallen har det slutat med storsegrar för vårt gäng och tre (totalt sex) poäng in på kontot.

Lördagens 7–0-seger följdes på söndagen upp med en inte lika stor, men en ändå väldigt klar, 6–2-seger. Redan efter en period var det klart i praktiken. MoDo rivstartade och hade 3–0 efter mindre än 14 minuter, efter mål av trion Lina Ljungblom, Jaycee Magwood och Marion Allemoz.

Göteborg reducerade visserligen men i spel fem mot fyra klippte sedan Kaitlyn Tougas till med ett slagskott från högerkanten och överlistade Nicole Jackson i GHC-kassen.

Just slagskotten kom sedan att bli något av MoDos signum i matchen för Lore Baudrit och Lina Ljungblom avlossade varsin kanon i tredje perioden och utökade hemmalagets ledning från 4–1 till 6–1. Gästerna reducerade i slutet men de tre poängen var aldrig i någon fara.

Som sagt blev det nio poäng i veckan, av nio möjliga, och MoDo är på jakt efter den åtråvärda fjärdeplatsen i serien, den som ger hemmaplansfördel i slutspelet. Det skiljer i nuläget sju poäng upp till HV71 som ligger fyra, men MoDo har samtidigt två hängmatcher och potentiellt sex poäng att hämta ikapp på dessa.

I veckan är det nya hemmamatcher för MoDo, då Leksand kommer på besök på onsdag och Brynäs dagen därpå. Den sistnämnda matchen sticker ut på så vis att det är en jubileumsmatch för att uppmärksamma att MoDo fyllt 100 år. Dagen till ära kommer MoDo att spela med ett unikt retroställ från 50-talet.

Biljetter säkrar ni som vanligt både smidigast på modo.ebiljett.nu. Välkomna till Hägglunds Arena!