Hemma
Linköping
LHC
Borta
MoDo
MoDo

Makalös vändning gav tre poäng

6 mars 2022 14:10
Dam

Ojojoj! Efter 40 spelade minuter var det hemmalaget Linköping som hade kontrollen med ledning 2-0, men i en makalös sistaperiod från gästerna så tog MoDo Hockey med sig alla tre poängen från dagens bortamatch.


Efter lördagens tvåpoängar borta mot Djurgården hade MoDo Hockey tagit sig till Linköping för helgens andra match i SDHL. Serietvåan Linköping, som själva under lördagen hade säkrat andraplatsen bakom Brynäs, skulle bli en tuff uppgift för ett MoDo som saknade Kaitlyn Tougas efter att hon utgått från lördagens match.

Första perioden bjöd på två lag som ville spela intensiv hockey i högt tempo och med få avblåsningar. Båda lagen skapade en del chanser framåt och vi fick se fint målvaktsspel från Emma-Sofie Nordström i Linköping och från Klara Peslarova i MoDo Hockeys mål. Enda gången någon av de två fick vika sig under de första 20 minuterna var på en otagbar styrning från Linköpings Justine Leanne Reyes, en styrning som helt ställde Klara Peslarova.

Otrolig vändning i sista perioden

Den andra perioden fortsatte i samma intensiva tempo som den första och båda lagen skapade flera bra chanser, bland annat så hade Lore Baudrit två bra chanser när hon var fri framför mål. Men det var hemmalaget som gjorde målen så här långt i matchen, på en chans från nära håll satte Marthe Brunvold 2-0 trots att Klara Peslarova hade räddat det första avslutet på ett smått fantastiskt sätt.

Underläge 2-0 efter 40 minuter brukar vara svårt att göra något åt, men det här laget ville annat och redan dryga minuten in i tredje akten så reducerade Daniela Pejsova till 2-1. När sedan Linköping drog på sig två snabba utvisningar så fick MoDo chansen i spel fem mot tre och det utnyttjade man helt kliniskt, där Lina Lungblom gjorde 2-2 med ett vackert avslut från slottet.

Linköping kom tillbaka och hade en del chanser men det var gästerna som skulle gå vinnande ur matchen. Med mindre än två minuter kvar så satte Lore Baudrit dit pucken med ett rejält avslut och hon tog därmed revansch på sina två chanser i andra perioden. Tredje gången gillt, helt enkelt!

Linköping försökte kvittera men orkade inte och MoDo tog därmed en heroisk trepoängare efter att man stått för en helt otrolig vändning i sista perioden.