Hemma
AIK
AIK
Borta
MoDo
MoDo

Inför fredagens bortamatch mot AIK

13 januari 2023 12:37
INFÖR MATCH

Veckans roadtrip avslutas på Hovet på fredagskvällen när AIK står för motståndet. För MoDos del är det fullt fokus på att göra en bättre insats än den mot Södertälje senast och ta med en seger i bagaget hem.


Fredagskvällens motståndare AIK är i bra form och har plockat fyra segrar på de fyra senaste omgångarna, närmast en 4-1-seger borta mot Almtuna.

Senast MoDo var på Hovet och mötte dem blev det en 4-2-seger till de våra och förhoppningsvis slutar även denna match i dur.

– Men det blir en tuff bortamatch. De har gått starkt på slutet så det blir någonting för oss att bita i. Vi vet hur de spelar; de vill spela med puck, komma djupt, lägger mycket puckar på mål och försöker skapa kaos, säger Mattias Karlin.

Läxan är gjord efter förlusten mot Södertälje i onsdags och summa summarum gjorde MoDo ingen bra insats över 60 minuter.

– Det var för få minuter som var bra. Det var väl andraperioden som vi kände var åt det bättre hållet och lite i första, men vi måste steppa upp ikväll om det ska gå vägen.

– Vi tycker att vi var lite för naiva och måste bli mer rejäla och tydliga i allt vi gör, säger Karlin.

En justering är gjord i matchtruppen jämfört med senast då Josh Dickinson inte kan delta efter smällen han ådrog sig mot SSK. Fortfarande går det inte att säga någonting säkert om hur länge han blir borta utan kanadensaren kommer att undersökas grundligt vid hemkomsten.