Hemma
Djurgården
DIF
Borta
MoDo
MoDo

Vi går för en repris på Hovet

20 januari 2023 14:03
INFÖR MATCH

För andra gången på tre kvällar ska MoDo Hockey göra upp med Djurgården och för fjärde gången den här säsongen kan vi bärga en seger på Hovets is. 19.00 på fredagskvällen smäller det.


MoDo plockade som bekant tre poäng hemma i Hägglunds Arena i onsdag när Djurgården kom på besök och det var med goda känslor i bagaget som laget reste söderut på torsdagen. Nu väntar en match mot samma motstånd men på Hovets is i Stockholm.

– Det är klart att man tar med sig lite av den första fajten till den andra. Någonstans så hamnar man i luven på varandra här och var, man bär med sig sådant som individ. Jag föredrar att man har back-to-back-matcher som dessa, det skapar hetta och det är så vi kommer att ha det i slutspelet sedan också, säger Mattias Karlin.

Det blev 6-3 i onsdags efter en positiv men inte rakt igenom bra insats från MoDos håll. Framför allt var det den defensiva delen som saknade viss skärpa.

– Vi har perioder i alla tre perioder där vi inte riktigt gör det bra. Offensiven var jättebra på det stora hela och vi skapade många och bra chanser, men samtidigt släppte vi för stora chanser åt fel håll. Vi har tittat på klipp och diskuterat detta, säger Karlin.

Senast MoDo var på Hovet i Stockholm blev det 4-2 mot AIK och faktum är att det blivit tre av tre segrar i den arenan i vinter.

– Tittar man på AIK-matchen senast så gjorde vi en defensivt väldigt solid insats, men var inte så vassa framåt. Nu senast mot DIF så var det tvärtom, då var vi bra offensivt men inte lika bra defensivt. I kväll vill vi ha med båda delarna.