Hemma
Mora
MIK
Borta
MoDo
MoDo

Sent nedsläpp mot formstarkt Mora

27 januari 2023 13:04

Vi är på resande fot igen och tar oss an Mora på bortaplan på fredagskvällen. Matchen är den avslutande delen av HockeyAllsvenskans SuperFredag och nedsläpp sker klockan 20.30. Nick Halloran gör debut för MoDo Hockeys räkning.


Det är ingen enkel uppgift som väntar i Smidejgrav Arena på fredagskvällen när vi tar oss an tabelltrean Mora IK. Hemmalaget har gått mycket starkt på slutet och har poäng i sina tolv senaste matcher, med tio segrar. Inte minst har masarna flyt i offensiven och har snittat över fyra mål per match under perioden.

– De har varit seriens bästa lag och det blir helt klart en intressant utmaning för oss, säger MoDo-tränaren Mattias Karlin.

MoDoledningen var inte riktigt nöjd med insatsen mot Vita Hästen senast och vill se bättre fart, aggressivitet och skärpa i fredagens match. Både benen och pucken ska upp i hastighet.

– Andra perioden är jag nöjd med i alla fall mot Vita Hästen men vi kan givetvis bättre. Det gäller att vi gör bra hockey i 60 minuter mot Mora om vi ska ha någon chans, det fungerar inte att blanda och ge så mycket som vi har gjort i matcherna på sistone.

LÄGET I LAGET

Som bekant har Nick Halloran anslutit till laget nyligt; amerikanen gjorde sitt första ispass med laget på onsdag morgon och hoppade sedan på bussen tillsammans med sina nya kamrater. Halloran går in i en kedja tillsammans med Theodor Niederbach och Filip Sveningsson.

En intervju med Halloran hittar ni här!

Några fler förändringar har skett från 2-1-vinsten mot Vita Hästen i onsdags. Riley Woods stannar hemma för att inte belastas för hårt efter sin skadefrånvaro. Emil Wahlberg och Josef Ingman är nu tillbaka i laget medan Niklas Folin och Jakob Norén vilar.