Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Västerås
VIK

Urstark vändning i slutskedet - MoDo segrade på familjedagen

29 januari 2023 20:40
MATCHRAPPORT

Det satt väldigt hårt inne, men det blev tre oerhört sköna poäng hemma i Hägglunds Arena på söndagskvällen. Efter att gästande Västerås gått ifrån till en tvåmålsledning satte MoDo in jakten. August Berg, Theodor Niederbach och Filip Sveningsson såg med varsitt mål under matchens åtta sista minuter till att familjedagen slutade med seger.


Vilken vändning och vilken familjedag!

MoDo vann över Västerås hemma på söndagen, efter en urstark avslutning. Innan dess hade gästerna i vitt skruvat åt ett ordentligt grepp om matchen. För i en utvisningspräglad första period var det VIK som öppnade målskyttet, när Anton Svensson överlistade Marcus Nygren med 18:11 på klockan.

Mittenakten blev sedan en chansrik historia, inte minst för MoDo. Hela 17 avslut träffade gästernas mål, men Ian Blomquist höll hemmalaget kvar på noll inför slutperioden. Väl där utökade även Västerås ledningen halvvägs in och uppförsbacken såg mycket brant ut.

Det här MoDo har dock redan bevisat sig kunna ta sig ur pressade situationer och resa sig från underlägen. Nu var det dags igen.

August Berg avslutade ett fint förarbete av firma Vela och Woods och reducerade med drygt åtta minuter kvar. I numerärt överläge pricksköt kort därpå Theodor Niederbach kvitteringen, smart assisterad av Adam Pettersson, och med matchuret på 17:53 fullbordade Filip Sveningsson vändningen. Efter ett tungt anfallstryck skickade forwarden en retur i nät och MoDo vann med 3-2.

KOMMENTAR

Mattias Karlin sammanfattar matchen:

– Självklart var det frustrerat efter två perioder. Vi låg under med 0-1, men kände att det var vi som styrde och ställde ganska mycket därute. Men vi lyckades inte hänga dit den, även om vi borde ha gjort ett antal mål redan då.

– Sen tycker jag att vi kom ut ganska avvaktande i tredje de första åtta-tio minuterna, vi hittade inte flowet och blev långa i laget. Sen får vi ettan och då blir matchen något helt annat. Där börjar vi att få upp hoppet.

Det här var inte första gången som MoDo vände ett underläge till seger under säsongens gång. Huvudtränaren sätter ord på den egenskapen:

– Vi har många duktiga spelare, det är den ena delen av det. Sen tror vi på varandra och på att de duktiga spelare som vi har ska göra mål. Även fast det kanske inte såg ut så just idag efter två perioder. Men vi tror alltid på varandra.

– Ligger man under med 0-2 med mindre än tio minuter kvar ska det till mycket för att vinna, speciellt att få tre poäng. Det var enormt skönt att vända runt och ta en viktig trepoängare här. Vi kom ju från en förlust, och vi vill inte gärna förlora två matcher i rad.

MATCHFAKTA

MoDo–Västerås 3–2 (0–1, 0–0, 3–1)
Mål: 1-2 August Berg (Vela, Woods), 2-2 Theodor Niederbach (Pettersson, Brickley), 3-2 Filip Sveningsson (Bernhardt, Halloran)
Skott: 34–17
Publik: Uppdateras senare

NÄSTA HEMMAMATCH

Redan på onsdag, den 1:a februari, välkomnar vi återigen alla MoDoiter till Hägglunds Arena! Då väntar ny hemmamatch i HockeyAllsvenskan, med Kristianstad på besök.

Du köper dina biljetter här. Vi ses i hemmaborgen!