Hemma
SDE
SDE
Borta
MoDo
MoDo

Jönsson nollar SDE

1 oktober 2022 19:48
MATCHRAPPORT

En hållen nolla för Lisa Jönsson och ett hattrick av Jennifer Wakefield, det var segerreceptet när MoDo vann borta mot SDE.


Det råder ingen tvekan om vilka de två stora segerorganisatörerna var när MoDo Hockey vann helgens första match i SDHL. Resultatet i matchen mot SDE skrevs till 0-3 och Lisa Jönsson stod för säsongens andra nolla när hon motade alla 41 skotten hon mötte, samtidigt som Jennifer Wakefield gjorde matchens samtliga tre mål.

Matchen som sådan var spelmässigt böljande och båda lagen hade en hel del chanser, vilket också skottstatistiken vittnar om. Det var dock gästande MoDo som var bättre matchen igenom och segern var minst sagt rättvis.

TRÄNARKOMMENTAR

Jared Cipparone:

– Det här var en riktig kämpainsats från vår sida. Vi tog många utvisningar, vilket är något vi måste jobba med, men vårt boxplay är riktigt bra i kväll, faktiskt det bästa för säsongen. I spelet fem mot fem tycker jag vi är klart bättre än dem och vi skjuter otroligt många skott. Svejdova i deras mål gör en bra match, naturligtvis speciellt för henne att möta MoDo, och vi får kämpa för att överlista henne.

– Vi måste jobba med att minska antalet utvisningar men vi tar med oss mycket positivt från matchen, vi gör t ex en väldigt bra match offensivt. Jennifer Wakefield gör sin bästa match för säsongen, åker skridskor hela tiden och hon får utdelning för sitt arbete med tre mål. I målet är det imponerande av Lisa Jönsson att rädda alla 41 skotten, hon kommer upp stort i många situationer och hon ser hela tiden till att vara där på deras avslut.

– Vi ser fram emot morgondagens möte med AIK. Vi såg deras match innan vi spelade vår och trots resultaten gjorde de en bra insats mot Luleå. Vi måste verkligen vara på tå och göra en lika stabil insats som i dag för att kunna vinna.

MATCHFAKTA

Hemmalag-Bortalag 0–3 (0-1, 0-0, 0-2)

Första perioden: 0-1 (17:06) Jennifer Wakefield (Morgan Wabick)

Tredje perioden: 0-2 (49:58) Jennifer Wakefield (Emma Goding), 0-3 (57:20) Jennifer Wakefield (Olivia Carlsson, Emma Goding)

Skott: 41-52

Publik: 47

NÄSTA MATCH

Redan i morgon är det dags för nästa match i SDHL för MoDo Hockey. Vi stannar kvar i Stockholmsområdet och tar oss an AIK klockan 15:30. Har ni möjligheten, bege er till Ulriksdals IP och stötta oss i jakten på nästa seger.

NÄSTA HEMMAMATCH

Nästa hemmamatch i SDHL är först lördagen den 15 oktober då MoDo Hockey tar emot Linköping hemma i Hägglunds Arena. Biljetter hittar ni inom kort på Tickster. Det går också alltid bra att köpa biljetter på plats i biljettluckan i samband med matchen.