Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Luleå/MSSK
LHF/MSSK

Förlust i toppmötet mot Luleå

16 november 2022 22:24
MATCHRAPPORT

En fin start men en tråkig avslutning, så kan man sammanfatta onsdagens omstart i SDHL på hemmaplan. Gästande Luleå, serieledarna, drog det längsta strået och vann med 1-4 till slut.


MoDo startade matchen piggt och tog också ledningen när Jennifer Wakefield, ligans främsta målskytt, bröt sig in runt kassen och forcerade in pucken på egen hand. Hemmalaget hade bud på fler mål i första perioden - och Luleå var för den skull inte heller ofarligt - men 1-0-ledningen stod sig perioden ut.

Därefter kom en period som MoDo gärna glömmer, ja egentligen två på raken. Gästerna från Norrbotten både kvitterade och tog ledningen två gånger om i mittronden och fick med sig en 1-3-ledning inför sista, och där kunde MoDo inte replikera. 1-4 blev det till slut

KOMMENTAR

Lina Ljungblom:

– Jag tycker inte riktigt att vi kommer upp till den nivå vi kan spela på, vi åker inte så mycket skridsko som vi borde göra och mot ett lag som Luleå måste vi göra det. Vi jobbar inte tillräckligt hårt för att vinna den här matchen.

– Vi har inte speciellt mycket i sista perioden, tre skott på mål, och för att vinna det här måste vi skjuta mer och komma in i anfallszonen bättre. Nu blev det lite "vindrutetorkarspel" och vi orkar inte riktigt med det i sista. Det var inte vår bästa match, men det kommer fler matcher mot dem.

MATCHFAKTA

MoDo-Luleå 1–4 (1-0, 0-3, 0-1)

Första perioden: 1-0 (08.30) Jennifer Wakefield (Olivia Carlsson, Taylor Wabick).

Skott: 21-38

Publik: 99

NÄSTA MATCH

Redan till helgen är vi tillbaka på hemmaplan igen och det är två matcher på raken som väntar i Hägglunds Arena; på lördag mot SDE och på söndag mot AIK.

Båda matcherna har nedsläpp klockan 16.00 men inför söndagens möte finns det all anledning att besöka arenan redan från klockan 14.00 då vi satsar stort på en familjedag med massor av aktiviteter för både barn och vuxna!

Läs mer på denna länk. Inträdet är fritt, varmt välkomna!