Hemma
MoDo
MoDo
Borta
HV71
HV71

Tre poäng när HV nollades

20 januari 2023 22:10
MATCHRAPPORT

MoDo Hockey fick en perfekt start på dubbelmötet med HV71 och inkasserade en seger via 2-0 hemma i Hägglunds Arena på fredagen.


Det var, sett över 60 minuter, viss skillnad mellan lagen och MoDo hade också - i kraft av en betydligt bättre tabellposition - ett favoritskap att hantera. Det gick vägen och resultatet stannade vid 2-0 sedan Vendula Pribylova öppnat målskyttet sent i första perioden och Lina Ljungblom fastställt slutresultatet i tredje.

MoDo hade 48 skott på mål och bud på fler än de två som föll, får man lov att säga. I andra änden av isen täppte Lauren Bench igen helt och hållet och räddade samtliga 14 skott hon fick på sig och höll säsongens tredje nolla.

Segern och de tre poängen innebar ett hopp förbi Djurgården och upp till tredje plats i tabellen.

KOMMENTAR

Lina Ljungblom:

– Vi vinner, det är skönt, men jag tycker inte vi spelar jättebra. Vi har mycket puck men vi är lite lama där ute tycker jag. Men tre poäng är tre poäng och det är ny match i morgon.

– Jag tycker att vi kan åka betydligt mer skridkso, vi rullar på fyra kedjor ooch de är betydligt färre. Det ska vi utnyttja framför allt i morgon när det är andra matchen.

MATCHFAKTA

MoDo-HV71 2–0 (1-0, 0-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (19.57) Vendula Pribylova (Julia Perjus, Jennifer Wakefield).

Tredje perioden: 2-0 (14.02) Lina Ljungblom (Jaycee Magwood, Jennifer Wakefield).

Skott: 48-14.

Publik: 98.

NÄSTA MATCH

Redan på lördag, med start klockan 16.00, är det alltså dags för nedsläpp igen och på nytt står HV71 för motståndet. Kan vi få till en perfekt helg på hemmaplan och bärga samtliga sex poäng? Välkomna till Hägglunds Arena och stötta MoDo på plats!