Hemma
Brynäs
BIF
Borta
MoDo
MoDo

Förlust med liten marginal

25 januari 2023 22:00
MATCHRAPPORT

Vi fick dessvärre kliva av isen lottlösa efter onsdagens match borta mot Brynäs. Hemmalaget sköt 2-1 i den tredje perioden och det kom också att bli slutresultatet.


MoDo var inte riktigt med från start och fick slita mycket i egen zon under första perioden; inte minst målvakten Lauren Bench som motade 17 skott och nästan spikade igen - men fick se en puck smita förbi sig med mindre än två minuter kvar.

Efter det följaktliga paussnacket kom MoDo ut som ett klart bättre lag i andra perioden och det dröjde heller inte länge förrän Lina Ljungblom höll sig framme och skickade in sitt 15:e mål för säsongen.

Tyvärr blev det dock inte någon poäng i bagaget då Brynäs avgjorde i tredje perioden, en period som var böljade fram och tillbaka och där MoDo lika väl kunde ha dragit det längsta strået.

KOMMENTAR

Anna Andersson:

– Det är starten som fäller oss idag. Så som vi spelade i sista perioden, så måste vi också starta matcherna om det ska gå vägen. Det gäller verkligen att vara med från start. Vi kan gå hela vägen den här säsongen, det vet jag helt säkert, men då måste vi hitta ett sätt där vi är redo och spelar varje match som om vi verkligen ska vinna.

MATCHFAKTA

Brynäs-MoDo 2–1 (1-0, 0-1, 1-0)

Andra perioden: Infoga mål och målskyttar här

Skott: 34-19.

Publik: 120.

NÄSTA MATCH

Redan på torsdag kväll finns det en ny chans till seger när vi tar oss an Leksand på bortaplan. Matchen har nedsläpp klockan 18.00 och går att se hos C More!

NÄSTA HEMMAMATCH

Nästa hemmamatch spelar vi nästa fredag, den 3 februari, då vi gästas av serieledande Luleå. Nedsläpp sker klockan 19.00. Kom och se toppishockey i Hägglunds Arena - välkomna!