MoDo Hockey hyllar Markus Näslund 3 februari
Publicerad: 2023-07-30
Idag, den 30 juli 2023, fyller han 50 år.

Den 3 februari 2024 ska Markus Näslund föräras med en förtjänstfana i taket i Hägglunds Arena, i samband med en SHL-match mot Färjestad.

2015 hissade Modo Hockey en förtjänstfana till Peter Forsbergs ära och den gångna säsongen var det Niklas Sundströms tur att få samma hedersbetygelse.

I februari 2024 kommer "JVM-kedjan" från 1993, den som slog sådana rekord på juniorvärldsmästerskapet på hemmaplan, att bli komplett i taket på Hägglunds Arena.

Samma kedja återförenades ju i MoDodressen under uppmärksammade former en novemberkväll 2009, den säsong som kom att bli Markus Näslund sista.

Forwarden hade då återvänt hem till Örnsköldsvik efter en lång och framgångsrik karriär i NHL, där det totalt blev 1117 matcher under 15 säsonger. Att han var en god ambassadör för MoDo Hockey i Nordamerika – och under alla sina framträdanden i landslaget – är nog en underdrift och han har sitt nummer 19 pensionerat hos Vancouver Canucks.

Näslund har Järveds IF som moderklubb och kom till MoDo som ung grabb. Han hann göra 120 matcher på seniornivå i MoDo innan han tog chansen till spel i världens bästa hockeyliga och Pittsburgh Penguins och representerade oss även under lockoutsäsongen 2004-2005.

Totalt blev det 152 matcher i dåvarande elitserien och 143 poäng för Näslund, som efter den aktiva karriären först tog plats i MoDo Hockeys styrelse och därefter tog sig an en roll som general manager i klubben; en roll som han hade under fyra säsonger. 

För sina insatser för klubben ska Markus Näslund alltså nu hyllas med en förtjänstfana och ceremonin kommer att äga rum lördag den 3 februari, i samband med en hemmamatch mot Färjestad i SHL.

Vi har redan nu släppt biljetter till matchen – kom och var med denna historiska kväll och ge Markus Näslund den hyllning han förtjänar!

Säkra din plats på denna länk.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist