Danny O'Regan förstärker MoDo!
Publicerad: 2023-09-20
Vi säger varmt välkommen till den 29-årige amerikanen Danny O'Regan. Forwarden har skrivit på ett kontrakt med MoDo Hockey som sträcker sig över kommande säsong.

"En rightare med väldigt bra spelsinne", säger sportchef Henrik Gradin.

Det har inte varit någon hemlighet att vi har varit på jakt efter en ny forward – och nu är ett avtal på plats. Danny O'Regan, som den gångna säsongen representerade Grand Rapids Griffins och San Diego Gulls i AHL, ansluter på ett ettårskontrakt.

Planen är att Danny O'Regan ska landa i Örnsköldsvik nästa tisdag.

– Sedan får vi se när han spelar sin första match, men möjligen blir det nästa lördag när vi möter Malmö, säger Henrik Gradin.

O'Regan är född i Tyskland (eftersom hans pappa Tom spelade hockey där), men är uppvuxen i USA och har erfarenhet från spel i framför allt AHL, men också NHL.

I AHL har han gjort drygt 300 poäng på 400 matcher och i NHL har det blivit 30 matcher totalt för San Jose Sharks, Buffalo Sabres och Anaheim Ducks.

– Vi fick honom på bordet för ungefär tre veckor sedan och det har tagit lite tid, men nu på slutet har det gått snabbt. Danny är en spelskicklig rightare; han har väldigt bra spelsinne och är en bra passningsläggare, men han kan även avsluta. En offensivt skicklig spelare, säger Henrik Gradin.

Det handlar också om en spelare som både kan fungera som ytterforward och som center.

– Han har spelat väldigt mycket center, men har varit ytterforward också. Planen är att han ska spela ytter, men du kan aldrig ha för många centrar, säger Gradin.

Se hela intervjun med "Hinken" i MoDo Channel.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist