Tobias Winberg förstäker MoDo!
Publicerad: 2024-03-27
Det är dags för oss att presentera det första nyförvärvet inför säsongen 2024/2025 och det handlar om backen Tobias Winberg, 25, som närmast kommer från JYP i finska Jyväskylä.

Tobias Winberg kommer ursprungligen från den finska huvudstaden Helsingfors och har HIFK som moderklubb. Han har också hunnit med spel i Jokerit på ungdoms- och juniornivå men det var i HIFK som han slog igenom som senior i Liiga. De två senaste säsongerna har han representerat JYP och där stått för 36 poäng på 116 grundseriematcher.

– Jag är glad över möjligheten att spela i SHL med MoDo och att få chansen att utmana mig själv i en ny liga, säger Tobias Winberg och fortsätter:

– Mitt mål är att bli en viktig spelare för MoDo, spela med mina styrkor och genom det hjälpa laget att vara framgångsrikt i SHL.

Winberg kommer inte till helt obekant mark i och med att han har två landsmän i Lassi Lehtinen och Sampo Ranta. Winberg och Lehtinen spelade dessutom tillsammans med landslaget i Swiss Hockey Games i december.

Henrik Gradin gästade MoDo Channel på onsdagen och berättade där om förvärvet av Tobias Winberg. I samma sändning presenterades också klubbens nya sportsliga organisation. Se den i repris här.

– Tobias är en stabil tvåvägsback som har sina styrkor i defensiven. Han är ambitiös och har som mål att vara en del av det finska landslaget och spela VM. Han är fortfarande ung och vi tror att han har sina bästa år framför sig, säger Gradin.

Kontraktet med Tobias Winberg sträcker sig över kommande två säsonger, till våren 2026.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist