Aaron Gagnon avslutar ishockeykarriären
Publicerad: 2020-11-09
Nyhet
Det blev endast 9 matcher i MODO Hockey för forwarden Aaron Gagnon som idag meddelar att han slutar att spela ishockey och därmed lämnar laget med omedelbar verkan. ”Ett beslut som både var svårt och tråkigt att behöva ta. Jag känner att jag måste vara ärlig mot både mig själv och MODO och vill aldrig göra någonting halvhjärtat”, kommenterar Gagnon.

Aaron Gagnon, 34, och MODO Hockey har tillsammans kommit överens om att bryta det gällande kontraktet för säsongen 2020/2021. Gagnon har valt att sluta spela ishockey efter en karriär som innefattat spel i NHL, AHL, schweiziska NLA, finska Liiga, SHL och HockeyAllsvenskan.

– Jag har tvingats inse att tiden är kommen när min kropp inte längre håller för spel på den nivå jag vill prestera. Samtidigt är det en kombination av det faktum att situationen ser ut som den gör i världen och att jag inte kunnat träffa min familj alls den senaste tiden. Jag vill inte skylla på någonting och är därför hellre uppriktig med mina känslor vilket har tagits emot väl av MODO, kommenterar Gagnon.

”Lämnar enbart positiva avtryck efter sig”

Aaron Gagnon meddelade laget under måndag förmiddag och kommer inte att delta i några fler isträningar eller matcher för MODO Hockey då han inom kort även lämnar Sverige för att resa hem.

– Vi uppskattar en öppen dialog där Aaron kom till oss och berättade vad han kände och var ärlig med sina känslor. Det finns ingen som helst konflikt och vi har tillsammans kommit överens om att gå skilda vägar, kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader och avslutar:

– Han kom in i truppen med sitt lugn och med sin erfarenhet och har tillfört mycket till MODO Hockey under sin korta tid här. Han lämnar enbart positiva avtryck efter sig och vi respekterar hans beslut, samtidigt som vi givetvis tycker att det är tråkigt att han lämnar organisationen. Vi önskar honom all lycka till i framtiden.

Press och kommunikation, MODO Hockey Frank Eriksson