Nya kontrakt för Sundin och Persson!
Publicerad: 2024-03-07
Hon blev matchvinnare i SM-semifinal 2 – nu står det klart att Wilma Sundin stannar i MoDo Hockey. Forwarden har skrivit på ett nytt kontrakt, precis som juniormålvakten Lovisa Persson.

Sundsvallsfostrade Wilma Sundin har signerat ett tvåårsavtal och Anundsjöprodukten Lovisa Persson har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 24/25.

Sundin är 20 år men gör redan sin femte SDHL-säsong i vår dress. I grundserien blev det 24 poäng och i slutspelet har hon redan stått för tre mål och en målgivande passning. I onsdags var hon den som avgjorde den andra semifinalen mot Brynäs.

– Det är en spelare som vi verkligen har velat behålla. Wilma kom hit som junior, har gått hockeygymnasiet och har haft en väldigt bra utveckling. Hon tar kliv varje år och är en spelare som vi tror mycket på; hon är också en viktig del av vår kultur både på och vid sidan av isen, säger sportchef Björn Edlund.

Sundin själv är glad över att fortsätta sin resa i MoDo Hockey.

–  Det känns jättekul att fortsätta representera Modo. Jag trivs väldigt bra i laget och föreningen. Det känns som rätt miljö för mig att fortsätta utvecklas och ta nästa steg som hockeyspelare och person.

Vad säger du om segern i onsdags?

–  Det var en otroligt viktig vinst, starkt av oss att komma tillbaka i matchserien och det visar den typen av hockeyn vi vill spela, säger Wilma Sundin.

För Lovisa Perssons del innebär kontraktet att hon tar klivet upp till SDHL från vårt D20-lag.

– Jag tycker det känns kul att ha fått chansen att skriva på. Det var ett självklart val att skriva på när det kom på tal. Min målsättning inför nästa säsong är att fortsätta utvecklas och att tävla om att få spela matcher, säger 18-åringen.

Björn Edlund är glad över den utveckling som Persson har gjort sedan hon kom till klubben.

– Hon har hittat rätt när det gäller träningen och har hela tiden varit väldigt nyfiken och tagit vara på åren på hockeygymnasiet på helt rätt sätt. Hon har tagit stora kliv framåt och det känns skönt för oss att nu ha målvaktssidan klar för nästa säsong.

Edlund konstaterar att det är en viktig del i MoDos rekryteringsstrategi, att de båda nämnda spelarna är kvar.

– Vi vill behålla kontinuitet och fortsätta jobba med våra unga spelare som har gått på vårt hockeygymnasium. Det är en del av vår vision, att ha spelare från staden och närområdet.

SE SEMIFINAL 3 I HÄGGLUNDS ARENA

På fredagskvällen är det dags för vårt lag att än en gång äntra hemmaisen i semifinalserien mot Brynäs. Efter segern på onsdagen är planen givetvis att koppla grepp om matchserien, där vi har hemmaplansfördel.

Arenan öppnar klockan 16.30 och fram till 17.30 har vi Happy Hour i Guldbaren (entréplan), High Coast (plan 2) och Supporterbaren (plan 2).

För den som vill sitta ner och äta finns Restaurang Victory på plan 3, där vi har en tacobuffé. Vill du sitta vid bord på etage kostar det 249 kr för vuxen och 149 kr för barn och då ingår matchbiljetten. Har du redan en matchbiljett kan du köpa drop-in-mat för 199 kr per vuxen och 99 kr per barn.

Säkra din plats här!

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist