Välkommen hem, Theodor Niederbach!
Publicerad: 2022-11-23
NYFÖRVÄRV
MoDo Hockey har i dag glädjen att meddela att forwarden Theodor Niederbach återvänder till klubben, på lån från Rögle BK. 20-åringen ansluter redan under onsdagen och är aktuell för spel borta mot Mora på fredag.

Theodor Niederbach är på intet sätt ett obekant ansikte i Örnsköldsvik, då han är rotad i stan och har KB65 som moderklubb. För två säsonger sedan var han dessutom utlånad till MoDo Hockey från Frölunda, och som 18-åring stod han för 9 poäng på 15 matcher i HockeyAllsvenskan.

Nu är han tillbaka i stan. MoDo har kommit överens med Rögle och lånar Niederbach för resten av den här säsongen.

– Det är klart att det är skönt att få chansen att komma hem igen, till ett lag som ligger mig nära om hjärtat och som det dessutom går bra för, säger Niederbach.

Han har varit ombytt vid 17 tillfällen för Rögle i SHL den här säsongen, men har haft relativt begränsad speltid.

– Det blir bra att få "börja om på ny kula" i MoDo. Senast jag var här så handlade det mest om att jag skulle få erfarenhet på seniornivå, men nu är jag mer erfaren och kommer för att bidra på ett annat sätt. Det blir en kul utmaning.

Vad ska du bidra med?

– Jag ska försöka bidra med mitt spel, att ta bra beslut ute på isen, försöka vara kreativ i rätt lägen och genom det skapa chanser framåt. Mitt defensiva spel har också utvecklats jämfört med två år sedan och jag vill vara en spelare som bidrar över hela planen.

20-åringen reser till Örnsköldsvik på onsdagen. Han är inte aktuell för spel redan mot Östersund på onsdagskvällen men kan komma att spela i helgens två matcher mot Mora (borta fredag) och Björklöven (hemma lördag).

– Jag är extremt glad över att chansen dök upp och det är klart att det förenklar att jag kommer till en klubb och en miljö som jag redan känner mig hemma i, säger Niederbach.

MoDo Hockeys sportchef Henrik Gradin är glad över att ha nått ett avtal med Rögle, ett avtal som alltså säger att Niederbach ska spel med MoDo resten av säsongen, och att han får hem 20-åringen till Ö-vik.

– Theodor är en smart center som även kan spela ytterforward och inte minst har ett riktigt bra målsinne. Han går den närmaste vägen mot mål och han är en sådan spelare som gör sin omgivning bättre. Det är ingen hemlighet att vi varit på jakt efter förstärkning och det känns väldigt bra att vi hittat den här lösningen, säger Gradin.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist