Tex Williamsson förlänger kontraktet med två nya år

23 april 2021 10:06

MODO Hockey förlänger kontraktet med Tex Williamsson över de kommande två säsongerna. ”Vi har väldigt bra koll på Tex då jag har jobbat med honom länge, han har mycket rutin då han varit på en hög nivå under en längre tid. Han är en stor atletisk målvakt med snabba reflexer som är en trygg post längst bak”, kommenterar målvaktstränare Andreas Eriksson.


30-årige Tex Williamsson är född i Lammhult, han startade sin hockeykarriär i Alvesta och spelade under sin juniortid i Växjö Lakers. Efter junioråren fortsatte karriären i division 1 och 2 innan han till säsongen 2016/2017 fick chansen i IK Pantern där han under säsongen växte fram till en av seriens bästa målvakter och fick därigenom sitt genombrott på seniornivå. Under de senaste två säsongerna har han spelat för Oskarshamns IK i SHL och anslöt till MODO Hockey under slutet av säsongen 2020/2021. Williamsson beskriver valet att stanna hos MODO som ett enkelt val där chansen att utvecklas ytterligare är stor.

– Jag känner att jag stod lite still i min utveckling under förra året och är väldigt taggad på den kommande säsongen. Det är väldigt roligt att få spela för en sådan anrik klubb som MODO Hockey. Jag hade intresse från SHL men valde att stanna i MODO då jag vill ta en stor roll och hjälpa laget mot nya framgångar, säger Tex Williamsson.

”Sprida ett lugn”

Tex Williamsson är ingen ny bekantskap för målvaktstränare Andreas Eriksson då de lärde känna varandra redan under säsongen 2016/2017 då Tex spelade i IK Pantern och Andreas var tränare i Malmö Redhawks.

– Jag och Andreas har haft en nära dialog ända sedan åren i Pantern och jag gillar skarpt det sätt som Andreas jobbar på, han ställer höga krav och är hård när det behövs samtidigt som det är en bra vän utanför isen. Jag känner att, med honom, kommer jag kunna ta ytterligare steg i min utveckling där mina främsta styrkor som målvakt är att jag är följsam i spelet och har snabba reflexer samtidigt som jag försöker sprida ett lugn i laget ute på isen, avslutar Tex.

Kontraktet är skrivet över de två kommande säsongerna.

Se sändningen i MODO Channel där nyheten presenterades

Till MODO Channel