Välkommen hem, Jesper Olofsson!
Publicerad: 2024-04-04
Det är med glädje som MoDo Hockey idag kan meddela att forwarden Jesper Olofsson flyttar hem och förstärker vårt SHL-lag inför kommande säsong. Kontraktet är skrivet över fem säsonger, till våren 2029.

"Jag längtar efter att komma hem", säger Olofsson.

Jesper Olofsson har MoDo Hockey som moderklubb och det var i MoDo som han gjorde debut i dåvarande Elitserien redan 2010, som 18-åring. Han lämnade klubben och hemstaden 2012 och mycket vatten har hunnit rinna under broarna sedan dess.

Men nu är han tillbaka.

Olofsson är, efter Tobias Winberg, vårt andra nyförvärv inför säsongen 2024/2025 och han har skrivit på ett kontrakt fram till och med säsongen 2028/2029.

– Det känns väldigt häftigt, bara att skriva på gör att många fina minnen dyker upp och jag längtar efter att få uppleva inramningen på hemmamatcherna. Jag har ju sett och hört hur "Viljans vackra namn" körs innan matcher och jag längtar efter att få stå på isen och vara med om det, säger Olofsson.

Apropå "Viljans vackra namn": När vi skapade en video till torsdagens nyhet hade Olofsson som önskemål att just den skulle spelas i bakgrunden. MoDohjärtat slår alltjämt i bröstet.

Närmast kommer forwarden, som fyller 32 på söndag, från spel med EHC Biel-Bienne i den schweiziska ligan och Schweiz har varit hans och familjens hemmaplan de senaste fyra åren. Familjen består av Jesper, frun Josefine och barnen Nellie, Elise och Noah.

– När MoDo gick upp till SHL blev det högaktuellt att flytta hem och det känns bra för oss att få ha familj och vänner runt omkring oss igen. Att det blev ett långt kontrakt innebär också att vi får stabilitet och kontinuitet.

Hur ser du på säsongerna som kommer?

– Det är klart att alla vet att MoDos ambition är att fortsätta ta steg för steg, att bygga upp någonting stabilt och etablera sig i SHL. Det vill jag vara med och göra.

Vad har hänt med Jesper Olofsson sedan du lämnade för tolv år sedan?

– Det har hänt mycket. Jag har ju tagit en ganska lång resa dit jag är idag.

Danska ligan, HockeyAllsvenskan, SHL och NL i Schweiz. Den ligaresan har Olofsson gjort och under årens lopp har han också gått långt i slutspel med både Skellefteå, Färjestad och Biel. 2018 spelade han bland annat SM-final.

– Tanken efter åren i Sverige var spel i Nordamerika, men så hamnade vi i Schweiz istället på grund av covid. Det har fallit ut väldigt bra känner jag och jag har utvecklats på många plan under åren här nere. Jag har fått ta mycket ansvar som spelare och även utanför hockeyn har det varit lärorikt för mig och familjen.

Döttrarna går fortfarande i skola i Bern och flytten hem sker närmare sommaren, men räkna med att Jesper Olofsson längtar efter Örnsköldsvik.

– Det ska bli väldigt fint att komma hem och dra på sig MoDotröjan igen.

MoDos sportchef Henrik Gradin gästade MoDo Channel på torsdagen och pratade bland annat om värvningen av Olofsson. Se sändningen i efterhand här.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist