Välkommen till MoDo, Erik Walli Walterholm!
Publicerad: 2023-05-03
NYHET
Det är dags för oss att presentera vårt första nyförvärv inför SHL-säsongen 2023/2024. Forwarden Erik Walli Walterholm, 24, har signerat ett ettårskontrakt. Det känns grymt inspirerande", säger han.

Erik Walli Walterholm har Sollentuna som moderklubb och under sina ungdomsår hann han dela omklädningsrum med såväl Johan Södergran och August Berg, som David Bernhardt. Säsongen 2019/2020 hamnade han i Timrå (som han representerat sedan dess) och då spelade han också med Sebastian Ohlsson.

Nu gör han dessa sällskap i MoDo Hockey.

Walli Walterholm blir vårt första nyförvärv inför 2023/2024 och forwarden har skrivit på ett ettårskontrakt.

– Det ska bli extremt kul att komma till MoDo. Jag ska komma in med ett hårt arbete och hjälpa till att etablera MoDo i SHL, säger forwarden, som alltså närmast kommer från länsrivalen Timrå.

– Jag har haft jättebra år i Timrå men jag kände att det var dags för ett miljöombyte. Jag hade ett bra surr med "Hinken" och nu känns det grymt inspirerande att komma till MoDo. Jag ska fortsätta det jag påbörjade förra säsongen och bli en än mer etablerad SHL-spelare.

Henrik Gradin har haft ögonen på Erik Walli Walterholm en längre tid och är glad över att ha fått hans signatur på ett kontrakt.

– Jag har följt honom i väldigt många år och jag tycker atth an har haft en undanskymd roll tidigare. Jag tror att han kan spela högre upp i hierarkin, men det som gör honom unik är att han gör jobbet både i en lägre kedja och kan spela högre upp. , säger Gradin.

– Han är rivig, har bra fart och ett bra skott. Han kan spela ett fysiskt, tufft "retsticke-spel" men har också skicklighet för att vara en poänggörare.

Vi säger varmt välkommen till MoDo Hockey, Erik Walli Walterholm!

{!A}

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist