Henrik Tikkanen förstärker MoDos målvaktssida
Publicerad: 2021-10-04
NYHET
MoDo Hockey kan på måndagen meddela att 20-årige målvakten Henrik Tikkanen ansluter från KalPa i den finska ligan. Kontraktet sträcker sig över resten av säsongen.

Situationen med Tex Williamsson, som varit sjuk i covid-19 och tampats med sviterna efter sjukdomen, har gjort att MoDo och sportchef Henrik Gradin sett över möjligheterna att förstärka målvaktssidan.

Nu landade det i Henrik Tikkanen, som draftades av New York Islanders förra året och den här säsongen har vaktat kassen vid två tillfällen för KalPa i den finska högstaligan.

– Vi vet inte riktigt Tex status. Han har krasst sett varit på is två av de tio veckor vi har varit igång och han har en försäsong att gå igenom. Vi är jättenöjda med hur Isak har tagit den bollen, han har gjort det jättebra de tre matcherna han stått. Det här handlar mer om att bygga mer tid åt Tex och att han ska kunna komma tillbaka i lugn och ro, säger Henrik Gradin.

{!A}

MoDo har som bekant även Marcus Nygren på kontrakt på målvaktssidan. Han förstärkte laget under den gångna veckan men tanken är att han ska husera i Arlanda i Hockeyettan.

– Det är inte optimalt för Marcus att fara emellan. Vi hade en plan för Marcus och det var att han skulle spela mycket i Arlanda och få en säsong. Vi tycker att det är viktigt att den planen fullföljs.

Vad får då MoDo Hockey i Henrik Tikkanen, som mäter hela 203 centimeter i strumplästen?

– Det är en talang, han är snabb i fötterna för att vara så stor. Han är duktig med klubban och har ett bra rörelsemönster. Det är en ung kille som vill framåt. Nu blev den här möjligheten ledig för oss och då tycke vi att det var en bra situation, säger Henrik Gradin.

Anssi Laine, KalPas sportchef, till klubbens hemsida:

– Henrik befinner sig i ett skede i karriären där han behöver ett lag där han kan spela mycket. Vi är mycket nöjda med hans arbete och vill göra vårt bästa för att hjälpa honom att nå upp till nästa nivå.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist