Cipparone inför tredje SM-finalen
Publicerad: 2024-03-19
Förutsättningarna är tydliga inför onsdagens uppgörelse i Luleå.
MoDo Hockey behöver vinna för att fortsätta jakten på SM-guldet.
"Vi är väl medvetna om situationen och laget är redo för utmaningen", säger huvudtränare Jared Cipparone.

De två inledande SM-finalerna har slutat i moll för MoDo Hockey, som har 0-2 i matcher mot regerande mästarna Luleå/MSSK. Eftersom det är bäst av fem matcher som gäller, eller först till tre segrar om man så vill, så är det en sak som krävs av MoDo framgent.

– Vi hade ett möte efter matchen senast och alla är naturligtvis väl medvetna om situationen, att vi har kniven mot strupen, men det är definitivt ingen som hänger med huvudet utan hela laget är redo för utmaningen, säger Jared Cipparone.

Att ha fokus i nuet är dock det allra viktigaste, menar huvudtränaren.

– Vi måste bryta ner det till mindre moment och rent krasst så handlar det om att ta ett byte i taget.

Mötet i söndags slutade 1–4. Vi nådde en reducering till 1–2 i tredje perioden och var på jakt efter en kvittering, men ett misstag ledde till en ny tvåmålsledning för Luleå och sedan var matchen över.

– Generellt gjorde vi en bättre match än den första, men det fanns en del likheter i den aspekten att vi gjorde misstag som de kunde dra nytta av. Det var så de kom till 2–0-ledningen i första perioden också, först hade vi en situation under kontroll men stannade upp och då högg Luleå. Sedan släppte vi in ett dåligt mål direkt efter ett bra boxplay.

Att minimera misstagen blir givetvis en av nycklarna i tisdagens tredje SM-final, samtidigt som vi inte får hålla igen för mycket och bli passiva.

– Vår forecheck är en av sakerna vi har pratat om, det har varit en viktig del för oss under säsongen och mycket av vårt spel startar med vår forecheck. Nu har vi blivit lite för "långa" i laget ibland och det är viktigt att alla fem spelare gör jobbet. Vi behöver åka mer skridsko, säger Jared Cipparone och fortsätter:

– Sedan behöver vi värdera vårt spel med pucken bättre och se till att utnyttja de gånger då vi får momentum i spelet.

En eventuell fjärde SM-final spelas på hemmaplan i Örnsköldsvik på fredag.

– Vi ska göra allt för att komma hem igen och ge våra fans en till match på hemmaplan. Vi vet att vi har ett fantastiskt stöd och vad det betyder, säger Jared Cipparone.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist