Inte ens -40 grader kan stoppa oss!
Publicerad: 2024-01-04
Med Karlins tofflor fastfrusna i bussen intog vi Coop Norrbotten Arena med storm

Första perioden var utan tvekan MoDos och redan efter 4.56 lägger Josh Dickinson in 0-1, MoDo fortsätter dominera spelmässigt och får till slut ytterligare utdelning när Mikael Ruohomaa gör 0-2 i slutet av första. Skotten i första slutar 1-6 och talar dem även för att Luleå inte riktigt hade hunnit tina och komma in i matchen.

I andra perioden är det däremot Luleå som är mest påslagna och spelar mycket effektivt då de reducerar, kvitterar och tar ledningen genom sina tre mål i mittenakten. Luleå skapar långa anfall och MoDo står för en del individuella misstag som ställer till det. MoDo byter målvakt efter 3-2 målet och Lassi Lehtinen får ersätta Olle Eriksson Ek mellan stolparna. Några intressanta lägen men inget som resulterar i mål vilket innebär att MoDo kliver in i tredje perioden i underläge.
I tredje perioden börjar känslorna hettas upp trots att temperaturen utomhus är ner mot -40°. MoDo tar sig in i matchen mer och mer och kvitterar även genom ytterligare ett mål av Mikael Ruohomaa i mitten av perioden, det målet blir det enda i perioden och förlängning är ett faktum. Alla mål under ordinarie tid görs därmed mot samma målbur.
Förlängningen inleds något avvaktande från båda lagen men med 1.47 spelade  bokstavligen krigar Riley Woods in segerpucken och extrapoängen följer med hem i en förhoppningsvis varmare buss ner till Örnsköldsvik.

Hoppas ni kommer på lördag och stöttar oss hemma i Hägglunds, ståplats kostar bara 65kr!