Sam Vigneault är tillbaka!
Publicerad: 2023-06-01
NYFÖRVÄRV
Han var en publikfavorit för två säsonger sedan. Nu är 27-årige Sam Vigneault tillbaka i MoDo Hockey. Den kanadensiske centern har skrivit på ett 2-årskontrakt.

Sam Vigneault kom till MoDo från den tyska andraligan inför säsongen 2021/2022 och kom snabbt till rätta på svensk mark. Under säsongen stod han för inte mindre än 41 poäng i grundserien och ytterligare sex poäng i slutspelet, där han dessvärre blev skadad när allting skulle avgöras i semifinalen mot Björklöven.

Insatserna i MoDodressen ledde till ett SHL-kontrakt med HV 71, där han tillbringade den gångna säsongen och stod för 18 poäng.

Nu är han tillbaka i MoDo Hockey.

– Det känns väldigt bra att vara tillbaka i Örnsköldsvik, det är ett ställe som känns som hemma för mig och min flickvän, säger Sam Vigneault och fortsätter:

– Det kommer att kännas härligt att träffa alla igen – supportrarna, alla runt klubben och självklart grabbarna i laget. Jag är glad över att ha skrivit på ett tvåårskontrakt och ser fram emot en bra säsong med laget.

MoDo Hockey och sportchef Henrik Gradin vet givetvis vad klubben får i Sam Vigneault, som var en härförare under sin senaste sejour i klubben.

– Det är en riktigt skicklig center, som är stark med pucken och står upp i det fysiska spelet. Han har ett bra hockey-IQ och gör sina medspelare bättre. Det känns väldigt kul att Sam ville återvända till oss och vara med på vår resa i SHL, säger Gradin.

Kontraktet är som sagt skrivet över två säsonger, till våren 2025.

Välkommen hem, Sam!

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist