Johan Södergran ny forward i MoDo Hockey!

26 maj 2022 13:54
HERR

Välkommen till MoDo Hockey, Johan Södergran! Den 22–årige forwarden, som nyligen blev tysk mästare med Eisbären Berlin, har signerat ett avtal som sträcker sig över kommande två säsonger.

”Jag känner mig otroligt taggad”, säger Södergran.


Marcus Westfält och Rihards Marenis har sedan tidigare förstärkt herrlagets forwardsbesättning, medan August Berg har tillkommit på backsidan. Nu är det dags att presentera vårt fjärde nyförvärv inför säsongen 2022/2023.

Johan Södergran inledde den gångna säsongen i Los Angeles Kings farmarlag Ontario Reign i AHL och avslutade 2021/2022 med att bli tysk mästare med Eisbären Berlin.

Nu har den Stocksunds–fostrade forwarden skrivit kontrakt med MoDo Hockey till våren 2024.

– Jag känner mig otroligt taggad. Det ska bli väldigt kul att komma till MoDo. Jag har alltid haft lite avundsjuka gentemot norrlänningar som spelar hockey också, det känns så harmoniskt, säger Södergran och skrattar.

– Jag kände mig motiverad direkt när jag hörde att MoDo var intresserade, det känns som en bra möjlighet för mig att utvecklas och samtidigt stå inför utmaningen som jag tror alla känner; att vi tillsammans vill försöka gå upp till SHL.

MoDos sportchef Henrik Gradin har bra koll på Johan Södergran sedan tidigare.

– Det är en spelare som jag har följt ända sedan han var i Linköping. Han blev draftad av Los Angeles året innan jag började jobba för Colorado, men jag har haft koll på honom sedan dess, säger MoDos sportchef Henrik Gradin och fortsätter:

– Hans främsta spetsegenskap är hans skridskoåkning, han är otroligt stark på skridskorna och det trots att är rätt storvuxen också. Han kan spela i många olika roller.

22-åringen kommer ursprungligen från Stocksund, spelade som ungdom i SDE (där han bland andra var lagkamrat med August Berg) och gick hockeygymnasiet i Linköping.

I LHC gjorde Södergran SHL-debut redan i januari 2017, som 17-åring, och han hann göra 63 matcher och 13 poäng i högstaligan innan han skrev på ett rookiekontrakt med Los Angeles Kings 2019.

I HockeyAllsvenskan har han också hunnit spela, för Almtuna, för två säsonger sedan. Ett diskbråck tvingade dock honom till ett längre uppehåll från spel.

– Nu får han en chans att landa hos oss, i en miljö där han får tid på sig och får spela många matcher. Vi ser väldigt mycket potential i honom och han är fortfarande väldigt ung, säger Henrik Gradin.