Ingen lycka mot Luleå
Publicerad: 2023-10-28
En sur förlust för ett MoDo som tryckte på i slutet.

Både lagen spelar en öppen hockey från matchstart, och man byter lite chanser med varandra.
MoDo får ett powerplay efter 8 minuter, och det utnyttjar man på bästa sätt när Mikkel Aagaard sätter ledningsmål till 1-0 med ett skott mellan benen på målvakten. Assist till det kommer från Josh Dickinson som hittar Aagaard med en fin passning.

Det står sig fram till 15e minuten när Luleå kvitterar till 1-1 när dom sätter pucken efter retur från ett skott som räddats av Lehtinen.
Det är Luleå som inleder den andra perioden bäst, man har mer puck och skapar flera lägen I första halvan av perioden. Därför kommer också 1-2 rättvist efter 12 minuter, ett skott som touchar en MoDo-spelare på vägen mot målet och går in via stolpen. 1-3 kommer som på köpet därefter när tidigare MoDoiten Jesper Sellgren tar en rundtur i zonen och sätter pucken.
Efter detta mål tar också MoDo timeout.

Hemmalaget flyttar fram positionerna lite grann efter det, i slutskedet får man också ett powerplay.  Det powerplayet hinner bara gå i 17 sekunder innan Josh Dickinson sätter 2-3 på retur från ett skott skjuter av Woods.
I periodens slutskede lyckas Luleå göra mål till 2-4, även detta i powerplay.
MoDo får chansen i powerplay i inledningen av den tredje perioden. Det spelet blir dock mållöst, kvällens hittills enda inte utnyttjade powerplay.

Den första halvan blir fortsatt mållös och det ges inte utrymme till lika många chanser som i dom två första perioderna.Hemmapubliken gör allt man kan för att peppa igång spelarna.
Med strax över 4 minuter kvar att spela väljer MoDo att plocka keeper och satsa på en extraspelare, man skapar lite tryck och får en utvisning med sig. En ribbträff hindrar Erik Walli Walterholm från att göra 3-4.

Man skapar många chanser men det slutar med att Luleå får göra 2-5 i öppen bur.