Victoria Klimek förstärker MoDo!
Publicerad: 2023-08-10
Det är med glädje som vi kan presentera forwarden Victoria Klimek, 23 år, som ett nyförvärv inför säsongen 2023/2024. Kanadensiskan har signerat ett avtal som sträcker sig över de kommande två säsongerna.

Se intervjuer med Klimek och sportchef Björn Edlund här i MoDo Channel

Victoria Klimek, som ursprungligen kommer från Orangeville i Ontario, inte långt från Toronto, är inget obekant ansikte i SDHL. Forwarden anslöt till Leksand inför den gångna säsongen, efter att ha avverkat fyra säsonger med Syracuse i den amerikanska collegeligan.

Efter 2022/2023 knöt MoDo kontakt med henne och sedermera valde hon också att skriva på.

– Jag har pratat med Björn och Jared ett tag. Jag gillade vad de hade att säga om organisationen och hur det fungerar här. Nu har jag varit här och sett hur professionell omgivningen och organisationen är också. Det känns som en väldigt bra klubb att spela för, säger Victoria Klimek.

Erfarenheterna från förra säsongen tar hon med sig in i denna.

– Framför allt hur snabbt spelet är, hur skickliga alla är och djupet i lagen. Det var lite av en skillnad jämfört med när jag spelade på college tidigare. Jag tycker själv att mitt eget spel utvecklades bara på en säsong och jag ser fram emot nästa.

Hur var det att möta MoDo?

– Det var inte ett av mina favoritlag att möta direkt (skratt). Det var tufft och utmanande och jag ser fram emot att vara på andra sidan nu.

Vad ska du bidra med för egen del?

– De brukar säga att jag har mycket energi och jag ska försöka komma in med en positiv attityd i laget. Som spelare är farten en av mina största styrkor, jag har en passion för sporten och har också med mig erfarenheter.

Kontraktet som är signerat gäller för kommande två säsonger, där den andra säsongen innebär ett så kallat optionsår. 

Det blir pang på för Victoria Klimek och resten av laget, med match borta mot Brynäs, i Ljusne, redan på fredagskvällen.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att spela match, det är någonting man har saknat i sommar. Vad jag har sett hittills känns vi rätt väl förberedda också. Det ska bli en bra match, säger Victoria Klimek.

MoDo Hockeys sportchef Björn Edlund säger så här om förstärkningen från Kanada:

– Vi pratade med Victoria redan inför förra säsongen. Nu föll alla bitar på plats för henne och för oss, och hon är också en spelartyp som vi behöver. Hon har bra storlek, fart på rören, spelar med en intensitet och mycket energi. Hon är en bra avslutar också, ja hon har hela paketet. Vi är glada för att hon valt att komma hit.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist