Wahlbergs kontrakt går ut
Publicerad: 2024-03-09
Denna säsong blir den sista där Emil Wahlberg spelar för MoDo Hockey. Backens kontrakt går ut när 2023/2024 tar slut. "Jag har älskat varje sekund av att få vara MoDo-spelare", säger han.

34-årige Emil Wahlberg kom till MoDo Hockey inför säsongen 2021/2022 och blev lagkapten hösten 2022. Sin sejour i klubben – den klubb som han har hållit på sedan barnsben – fick Wahlberg kröna med att lyfta trofén som mästare i HockeyAllsvenskan den 30 april 2023.

Backens nuvarande kontrakt signerades hösten 2022. Det sträckte sig över kommande säsong, 2024/2025, men det sista året på kontraktet var ett så kallat optionsår och det kommer inte att träda i kraft.

Detta innebär att lördagens hemmamatch mot Malmö blir den sista grundseriematch som Wahlberg spelar för MoDo Hockey hemma i Hägglunds Arena.

– När jag var liten hade jag en dröm om att någon gång få spela i den röda tröjan. Den drömmen blev till slut verklighet och jag har älskat varje sekund av att få vara MoDo-spelare, säger Wahlberg.

Han fortsätter:

– Vi kommer att göra allt de två sista matcherna för att vi ska ta oss vidare till play-in. Men skulle det vara så att vi inte lyckas med det så blir kvällens match min sista som spelare för MoDo i Hägglunds Arena. Så jag vill passa på och tacka alla supportrar för mina tre år i er klubb. Jag är otroligt stolt över vad vi har åstadkommit tillsammans och ser med spänning fram emot klubbens resa framåt. Tack vackra Alfredshem!

MoDos sportchef Henrik Gradin:

– Emil är en fantastisk människa och det kändes helt rätt att just han fick lyfta pokalen i fjol. Det var lite signifikativt med hela resan vi gjorde, Emil var med hela vägen från det att jag och Mattias (Karlin) kom in.

– Han själv har tagit alla steg och spelat från hockeytvåan upp till SHL, och sett alla sidor av det. Han tar ingenting för givet utan är ödmjuk inför det faktum att han får ha sin hobby som arbete. Han jobbar lite hårdare än alla andra och ser alltid till att vara väl förberedd. Han är ett föredöme.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist