Intensiv slutspelsvecka för juniorlagen!
Publicerad: 2024-03-21
Hockeysäsongen är inne i sitt slutskede och för MoDo Hockeys juniorlag väntar en hel drös med spännande slutspelsmatcher denna vecka, både på hemmaplan och på annan ort.

Grundserierna är färdigspelade för alla lag och därmed är det alltså slutspelstider som väntar. På måndagen gjordes valen av motståndare i J20:s åttondelsfinaler och J18:s sextondelsfinaler och under veckan ska dessutom medaljerna delas ut i damjuniorslutspelet. Lägg därtill att vårt U16-lag spelar slutspelsmatcher på hemmaplan.

Nedan hittar ni alla förutsättningar, speldagar och -tider.

J20

För vårt J20-lag, som slutade på fjärde plats i J20 Nationells fortsättningsserie, är det alltså en SM-åttondelsfinal som kommer härnäst och den inleds på hemmaplan redan på onsdag kväll.

Det är bäst av tre matcher som gäller och för motståndet står Luleå, som valde MoDo som motståndare på måndagen. Match två och (eventuellt) match tre spelas i Luleå till helgen.

J20 kliver in i slutspelet som vinnare efter att ha besegrat Malmö på hemmaplan i den avslutande matchen i fortsättningsserien; 3–1 blev det på söndagen.

Schemat för åttondelsfinalen:

Onsdag 19.00: MoDo–Luleå

Fredag 18.00: Luleå-MoDo

(ev.) Lördag 14.00: Luleå–MoDo

D20

Vårt damjuniorlag, D20, spelade den gångna helgen tre matcher i Latbergshallen i Kramfors, med målet att ta sig till en SM-semifinal i Karlskoga kommande helg.

Det gick alldeles utmärkt – samtliga tre matcher vanns nämligen; 7–1 mot Örebro, 2–0 mot Luleå och 3–2 mot Brynäs (efter förlängning). Detta innebär att vi  alltjämt har chans att försvara guldet från förra säsongen.

Schemat för medaljmatcherna:

Lördag 12.00: MoDo–AIK (semifinal)

Söndag 11.00: Bronsmatch

Söndag 14.30: Final

J18 

En 16-delsfinal mot västerbottniskt motstånd är vad som väntar för vårt J18-lag, som slutade på åttonde plats i J18 Nationell Norra, och även här är det bäst av tre matcher som gäller.

Valen gjordes, precis som för J20, på måndagen och vårt val föll till slut på Vännäs – det Vännäs som tog sig till slutspel genom att vinna den regionala J18-fortsättningsserien i norr.

MoDo har fördel av hemmaplan och matchserien inleds borta på torsdag.

Schemat för sextondelen:

Torsdag 19.30: Vännäs–MoDo

Lördag 17.00: MoDo–Vännös

(ev.) Söndag 16.30: MoDo–Vännäs

U16

Hemmaplan för hela slanten är vad som väntar för vårt U16-lag kommande helg. Ett gruppspel väntar, där priset i potten är en av platserna i "final four" 13-14 april – matcher som för övrigt också kommer att spelas i Örnsköldsvik.

Timrå, Brynäs och Färjestad står för motståndet i dagarna tre och två av dessa lag tar sig vidare till semifinalerna. 

Schemat för gruppspelet:

Fredag 16.00: MoDo–Timrå

Lördag 14.00: MoDo–Brynäs

Söndag 13.00: MoDo–Färjestad

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist