Alexander True förstärker MoDo Hockey!
Publicerad: 2024-05-04
Vi säger varmt välkommen till den 26-årige dansken Alexander True, som närmast kommer från Charlotte Checkers i AHL. Centern har signerat ett tvåårsavtal med MoDo Hockey. \

Alexander True kommer ursprunligen från Köpenhamn och har Rungsted som moderklubb. Rungsted är också den klubb som han har representerat på europeisk mark, i övrigt har han hållit till i Nordamerika de senaste tio åren. Först med Seattle Thunderbirds i juniorligan WHL och därefter i både NHL och AHL.

Totalt har True gjort 27 matcher, och fem assist, i NHL med San Jose Sharks och Seattle Kraken. I AHL har han noterats för 221 poäng på 390 grundseriematcher och ytterligare 30 poäng på 44 matcher i slutspelet Calder Cup.

– Vi har haft ögonen på honom en längre tid och är väldigt glada över att vi kunnat knyta honom till oss, säger sportchef Henrik Gradin och fortsätter:

– Alexander är en stor och stark tvåvägscenter som är duktig såväl offensivt som defensivt. Han kan hantera spelet över hela banan och i alla olika spelformer. Han har storlek (196 centimeter, 97 kilo) men är trots det en bra och rörlig skridskoåkare.

Säsongen med Charlotte tog slut nyligt men säsongen är inte över för Alexander True för den delen. På fredagen presenterade det danska ishockeyförbundet truppen till VM i Tjeckien och centern är med - precis som vår andre danske forward Mikkel Aagaard. VM startar den 11 maj och Danmark samlas på måndag.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att ansluta till Örnsköldsvik och MoDo efter VM. Jag har hört mycket bra om klubben och tror att det är rätt steg för mig att ta härnäst i min karriär, säger Alexander True.

2024-05-04
AlexanderTrue-16x9

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist