Förlängda kontrakt för Karlin och Holmström!
Publicerad: 2023-05-12
NYHET
De var med och tog upp MoDo Hockey till SHL. Nu står det klart att både Mattias Karlin och Jonas Holmström har kontrakt även över kommande två säsonger.

Mattias Karlin hade ett år kvar på sitt kontrakt när säsongen tog slut och för Jonas Holmströms del så var kontraktet utgående. Nu har båda två alltså varsitt nytt, prydligt kontrakt som sträcker sig fram till våren 2025.

Detta presenterade Henrik Gradin, sportchef, i MoDo Channel på fredagen.

{!A}

– Vi har gjort om Mattias avtal och skrivit det över två år och det känns fantastiskt bra, säger Gradin när huvudtränaren kommer på tal.

– Jag ska väl vara ärlig och säga att jag inte hade räknat med att han skulle vilja lämna (skratt). Hans dröm har varit att ta upp MoDo till SHL och att sedan träna MoDo i SHL. Förhandlingen med honom är en av de enklaste som vi haft.

Henrik Gradin och Mattias Karlin kom till klubben ungefär samtidigt och sportchefen trycker på det fina samarbete som fanns där från start men som också förfinats under årens lopp.

– Vi jobbar fantastiskt bra tillsammans, han, jag och även övriga ledare. Det är viktigt att huvudtränaren och en sportchef har en bra dialog och ett sätt att se på saker tillsammans. Det blir enklare när vi exempelvis ska rekrytera spelare ihop. Vi är inte alltid överens, och vi kan diskutera och ha högt tonläge ibland. Men vi har samma filosofi i mycket och det är enkla medel när jag jobbar med honom.

Jonas Holmström kom också till MoDo för två år sedan och har nu valt att förlänga sitt kontrakt med ytterligare två år.

– Det är otroligt kul att Jonas ville stanna kvar här, han trivs väldigt bra men det är ändå ett stort avstånd för honom till familjen i Jönköping och det har jag den största respekt för. Vi är jätteglada över att han bestämde sig för att vara kvar och vi tycker att vi har en jättebra ledarstab, som jobbar mycket individuellt med spelarna och ska fortsätta göra så.

I och med detta är tränarstaben för herrlaget säsongen 2023/2024 säkrad: Mattias Karlin (2 år), Jonas Holmström (2 år), Mikael Sundell (1 år) och Michal Zajkowski (2 år) har samtliga kontrakt.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist