6,1 miljoner i plusresultat för MoDo Hockey
Publicerad: 2024-06-15
MoDo Hockey kan idag presentera det ekonomiska resultatet för den gångna säsongen, 2023/2024. Det blev ett plusresultat på 6,1 miljoner kronor och det egna kapitalet i koncernen uppgår nu till 28,2 miljoner kronor.

Det var med viss ovisshet som MoDo Hockey klev in i säsongen 2023/2024. Glädjen var naturligtvis stor efter avancemanget till SHL, men det var också en ny verklighet som klubben ställdes inför i budgetarbetet. Lägg därtill att säsongen 2022/2023 pågick ända till 30 april, vilket gjorde att snabba beslut var nödvändiga.

– Vi är väldigt glada för att vi, trots den snabba processen, har kunnat landa på fötterna för året och presentera ett plusresultat, säger vd Johan Widebro och fortsätter:

– Vi vill verkligen rikta ett stort tack till alla som gjort detta möjligt; supportrar, samarbetspartners och alla andra som på ett eller annat vis engagerar sig i MoDo Hockey, säger vd Johan Widebro.

Årsredovisningen publiceras i sin helhet på måndag men vi kan redan idag berätta att resultatet för det gångna verksamhetsåret landar på plus 6,1 miljoner kronor, vilket gör att det egna kapitalet nu uppgår till 28,2 miljoner. Omsättningen i koncernen steg från 126,9 miljoner 2022/2023 till 171,5 miljoner detta år.

– Vi har haft kraftiga intäktsökningar under året. Samtidigt har vi också haft stora kostnadsökningar, dels kopplat till löner i SHL men även även resor, råvaror och räntor har stigit mer än vad vi hade budgeterat för, berättar ohan Widebro.

Se till att prenumerera på vår Youtube-kanal för att få notiser så fort vi lägger upp någonting!

MoDo Hockey på Youtube

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist