Segerrik vecka för juniorlagen
Publicerad: 2023-11-20
Vi blickar tillbaka på veckan som precis avslutades och de matcher som våra juniorer tog sig an.

J20

Om vi börjar där det slutade, på söndagen, så klev vårt J20-lag in på bortaplan mot Timrå och sydde ihop en 4–1-seger och tre färska poäng in på kontot. Lucas Pettersson öppnade målskyttet och sedan var det Tim Bergström (x2) och Vigor Andersson som fyllde på i målprotokollet. 

– Det var en klart bättre match över 60 minuter än den vi spelade på onsdagen, säger huvudtränare Emil Svelander.

– Vi är betydligt mer stabila i spelet utan puck, har oftast bra hemgångar och killarna uppvixar verkligen en stor arbetsetik som lägger grunden för segern. Vidare tycker jag att vi allt som oftast kontrollerar pucken på ett bra sättt, både i de snabba spelvändningarna men också i det mer uppställda spelet där vi bygger fart.

Svelander är själv inne på onsdagens insats här ovan och även om det blev en seger även där, med 5–3, var insatsen inte fullt så bra bortsett från starten,

– En riktigt bra första period där vi kommer ut med bra energi och får också utdelning i form av en 3-0-ledning. Därefter tycker jag att vi går ner oss i andra och tredje och bjuder in Timrå i matchen, vi lyckas dock ta tre poäng mycket tack vare bra målvaktsspel.

Vaktade buren i båda matcherna gjorde Melvin Strahl, som totalt hade en räddningsprocent på 93,0 under veckan. Målskyttar i onsdagens möte var Vigor Andersson (x2), Vidar Blixt, Milton Gästrin och Hampus Nilsson.

D20

Om vi spolar fram till torsdagen så var vårt D20-lag i farten, borta mot Björklöven. Det kom att bli en synnerligen målrik tillställning där hemmalaget drog det längsta strået i en straffläggning och vann med 7–6. Målskyttar för de våra var Lovisa Engström (x2), Sibelle Eriksson, Ellen Wigermo, Sofia Sohlin och Moa Frisk.

J18

Målrikt blev det även på söndagen för vårt J18-lag som tog sig an Clemensnäs hemma i Hägglunds Arena. Glädjande nog var det bara målrikt för ett av lagen; MoDo vann med hela 7–0 efter en stabil insats. Rasmus Lindström Calland öppnade målskyttet och satte också 2–0-målet i första perioden. Övriga målskyttar i matchen var Rasmus Näslund (två mål även han), Gustav Dahlin, Theodor Bodén och Gustav Bryvall.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist