Nygren återvänder inför hemmapremiären
Publicerad: 2021-09-28
NYHET
Tex Williamsson kan inte spela mot Västervik på onsdagen. Därför hämtas utlånade Marcus Nygren hem från Arlanda tillfälligt, meddelar sportchef Henrik Gradin.

Bakgrunden till Tex Williamssons frånvaro har nog många koll på vid det här laget. Målvakten drabbades av covid-19 i slutet av sommaren och gick igenom en tuff sjukdomsperiod.

Sedermera kunde han, sakta men säkert, börja träna igen och i genrepet mot Björklöven gjorde Williamsson comeback mellan stolparna och var en bidragande kraft när rivalen besegrades med 3–2 på bortaplan.

Därefter drabbades han dock av ett bakslag och senast mot Västervik var Sundsvalls målvakt Viktor Rönnqvist tillfällig backup till Isak Wallin.

Till onsdagens match blir det en annan lösning.

Marcus Nygren lånades tidigare ut från MoDo till Arlanda i Hockeyettan – och nu har han kallats tillbaka igen. 20-åringen anländer till Örnsköldsvik på tisdagskvällen och backar upp Wallin i hemmapremiären.

– Det är en lösning som gäller tills vidare. Vi får avvakta och se vad som händer efter onsdagens match då vi i nuläget inte vet om Tex kan spela på fredag mot Kristianstad, säger MoDos sportchef Henrik Gradin.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist