Johan Harju förlänger med MODO Hockey
Publicerad: 2020-12-31
Herr
MODO Hockey kan i dag på nyårsafton meddela att Johan Harju förlänger sitt kontrakt. Harju, som anslöt tidigare under december på korttidskontrakt, blir därmed kvar i MODO Hockey säsongen ut. — Verkligen roligt att han stannar i MODO, det här har varit vår målsättning hela tiden, säger sportchef Fredrik Glader.

Den 13 december kunde MODO Hockey meddela att Johan Harju skrivit på ett korttidskontrakt med klubben som sträckte sig till och med den 31 december. I dag, på nyårsafton, kan vi nu meddela att Johan blir kvar resten av säsongen då han förlängt kontraktet med MODO.

— Det här har varit vår målsättning hela tiden. Vi var överens om ett kortare kontrakt där både MODO och Johan fick chansen att känna sig för. Johan bidrar i alla spelformer och han har rutin och stor erfarenhet, säger sportchef Fredrik Glader och fortsätter:

— Johan är en person som tar ansvar och är delaktig i att hjälpa lagkamrater och tränare. Han har varit assiterande kapten och kapten i många år och är en person med bra ledaregenskaper och som hela tiden jobbar hårt.

"Det finns bra potential i laget"

— Det är kul att vi kommit överens om en förlängning. Det har inte varit de resultat vi hoppats på, det är så klart inte kul med de tunga förlusterna. Men det är en morot att få vara med och vända skutan för det finns bra potential i laget men vi har helt enkelt inte fått ut många procent av det, säger Johan Harju och avslutar:

– Kroppen känns ändå bra, bättre än väntat. Jag har inte spelat hockey på 9-10 månader och nu har det mest varit matcher och resande, vi har bara hunnit ha enstaka träningar tillsammans sedan jag anslöt. Det känns väl lite som försäsong fortfarande för min egen del. Jag hoppas på en fantastisk vår där det här blir riktigt bra, det är den inställning jag har.

Johan Harju anslöt till MODO Hockey under december och har på de fem matcher han spelat stått för ett mål och tre assist.

Redaktör, MODO Hockey Per Lundgren