Över 100 spelare deltar i MoDos flicksatsning!
Publicerad: 2023-03-08
FLICK
MoDo Hockeys flicksatsning, som görs i samarbete med Övikshem, rullar fortsatt på och har minst sagt varit en succé. Nu finns över 100 flickspelare i olika åldrar med i verksamheten!

Säsongen 2021/2022 sjösatte MoDo Hockey den flicksatsning som görs i samarbete med Övikshem, och intresset lät inte vänta på sig. Under den första säsongen deltog drygt 80 flickor från runt om i vårt ångermanländska distrikt och tack vare det stora underlaget av spelare kunde satsningen utökas till denna säsong.

Nu finns tre olika träningsgrupper; Tre Kronors Hockeyskola för de minsta, Flickor B för de födda 2011-2014 och Flickor A för de i ålderskategorin 2007-2010, och grupperna bara fortsätter att växa.

– I dag har vi 35 spelare inskrivna i vårt TKH för flickor. Flickor B har 48 inskrivna och många i den gruppen tillhör andra ungdomslag också. I Flickor A är det idag 31 stycken spelare och det laget spelar den här säsongen i distriktets U13-serie, berättar Sofia Engström, som är ansvarig för satsningen för MoDos räkning.

Gör vi matematiken kan vi räkna till totalt 114 (!) flickspelare i olika åldrar och målet är givetvis att fortsätta växa och att så många som möjligt fortsätter så länge som möjligt.

– Att satsningen har burit så mycket frukt är fantastiskt roligt och blir ju också i sig ett bevis på hur viktig satsningen är, då intresset bevisligen är så stort bland flickorna i Ångermanland, säger Sofia Engström.

Övikshem har varit med som samarbetspartner i satsningen från första början.

– Vi är stolta och glada att genom Modo Hockeys flicksatsning få vara med och bidra till att unga hockeyflickor får spela och utvecklas med andra tjejer i Örnsköldsvik. Vår ambition är att verka för att alla barn och unga ges jämställda förutsättningar till en aktiv uppväxt, säger Övikshems vd Lars Österlund.

I samband med onsdagens match i HockeyAllsvenskan i Hägglunds Arena, som ju spelas på Internationella Kvinnodagen, kommer Övikshem att finnas på plats i entréhallen och ha fokus på sitt jämställdhetsarbete. Kom gärna förbi och byt några ord med dem!

Är du intresserad av flicksatsningen och vill veta mer? Skicka ett mejl till Sofia Engström på [email protected]!

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist