Välkommen, Logan Hutsko!
Publicerad: 2023-12-07
Det står nu klart att vi förstärker vår herrtrupp med en forward, närmare bestämt Lugan Hutsko. 24-åringen ansluter närmast från serierivalen IK Oskarshamn.

– En offensivt skicklig spelare med bra fart under rören. Han kommer in och blir en bra förstärkning till vår nuvarande grupp, säger MoDo Hockeys sportchef Henrik Gradin.

Ett skäl till värvningen är också det faktum att vi har haft skador på vår forwardssida och för tillfället är Danny O'Regan ur spel.

– Även om vi har klarat oss bra under tiden känner vi att vi vill addera ytterligare en spelare och när det dessutom är en så pass skicklig spelare som Hutsko känns det bra.

Hutsko är amerikan i grunden och gör sin första säsong på svensk mark. Han hann noteras för sju poäng, varav tre mål, för tabelljumbon innan avtalet bröts härom dagen.

Innan han kom till Sverige spelade han två säsonger för Charlotte Checkers i AHL, där det blev 65 poäng på 113 matcher, och före det spelade han fyra säsonger för Boston College i universitetsligan NCAA. 2018 draftades han av Florida Panthers i NHL, i den tredje runden som spelare nummer 89 totalt.

Planen är att han ska göra debut i MoDodressen borta mot Färjestad den 19 december.

Press- och kommunikationsansvarig MoDo Hockey