Full fart framåt – nu utökas flicksatsningen!
Publicerad: 2022-10-05
FLICK
MoDo Hockeys lyckade flicksatsning fortsätter med oförtruten fart och till säsongen 2022/2023 har vi tre olika träningsgrupper som är renodlade för flickor. Flickor A har redan startat upp för säsongen och på lördag går startskottet för Flickor B och Tre Kronors Hockeyskola under World Girls' Ice Hockey Weekend!

Det var under förra säsongen som MoDo Hockey sjösatte sin nya flicksatsning, med den tidigare elitspelaren Sofia Engström vid rodret och i samarbete med det kommunala bostadsbolaget Övikshem.

Satsningen blev minst sagt en succé direkt och över 80 (!) flickspelare från Örnsköldsvik och resten av distriktet deltog under den första säsongen.

– Det var verkligen fantastiskt kul att vi fick ett så stort gensvar och det var precis vad vi hade hoppats på. Vi hade på känn att det fanns ett stort intresse runt om i Ångermanland och att vi kunde realisera satsningen och få se så många unga hockeyspelare hos oss värmde verkligen, säger Sofia Engström.

Tack vare det stora intresset har MoDo till denna säsong kunnat starta upp inte mindre än tre olika träningsgrupper, uppdelade på ålderskategorier.

Flickor A (2007-2010) startade upp säsongen 2022/2023 för ett par veckor sedan och nu är det dags för oss att bjuda in till övriga två grupper i satsningen.

På lördag, den 8 oktober, sker den första samlingen och det första träningstillfället i Hägglunds Arena för Flickor B (2011-2014) och Tre Kronors Hockeyskola (2015-2017).

– Samma helg är det World Girls' Ice Hockey Weekend så det känns verkligen som en perfekt helg för uppstarten. Efter träningen bjuder vi alla tjejer på korv med bröd och annan aktivitet i foajén tillsammans med föreningens damjuniorer, säger Sofia Engström.

Det spelar ingen roll om man deltog under förra säsongen eller ej – alla hockeyintresserade flickspelare är givetvis hjärtligt välkomna!

HÅLLTIDER

Tre Kronors Hockeyskola (2015-2017)

När: Lördag den 8 oktober

Var: Hägglunds Arena

Inskrivning av icke-registrerade från klockan 08.00 i entréhallen

Tid: 08:30 - 09:40

Här registrerar du ditt barn i förväg.

Flickor B (2011-2014)

När: Lördag den 8 oktober

Var: Hägglunds Arena

Samling: 10.30, ingång via stora entrén

Träningstid: 11:10 - 12:10

Här registrerar du ditt barn i förväg.

Obs! Inga förkunskaper krävs. Alla är varmt välkomna till MoDo Hockeys flicksatsning och Hägglunds Arena!

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist