Viktig information om publik på våra matcher
Publicerad: 2021-08-31
INFORMATION
Våra senior- och juniorlag är i full gång med matchandet inför säsongen och vi har märkt att det finns ett stort intresse av att se ishockey på plats. Av den anledningen vill vi understryka några viktiga saker.

Först: Vi är väldigt glada över att vi kunnat öppna upp arenan; om inte fullt så åtminstone i viss utsträckning. Många är vaccinerade i nuläget och saker och ting går förhoppningsvis fortsatt i rätt riktning. Vi längtar verkligen efter att få öppna dörrarna helt och hållet igen.

Fakta är dock att vi i skrivande stund alltjämt är inne i en pandemi och vi i MoDo Hockey måste följa de restriktioner och riktlinjer som råder. Det finns ett verksamhetsprotokoll, utfärdat av Svenska Ishockeyförbundet, som vi har som grund för våra arrangemang. Av den anledningen har vi exempelvis behövt dela upp arenan i separata zoner – med egna ingångar, toaletter och kiosker – under herrmatcherna hittills.

Nu är samtliga våra lag igång och under veckan har både damjuniorerna och J20 matcher på hemmaplan. Vi skulle därför vilja ta tillfället i akt och tydliggöra vissa saker som gäller för er som åskådare vid dessa matcher och även framtida matcher, så länge nuvarande restriktioner ligger kvar.

Spelas matchen i Hägglunds Arena? Då är det maximalt 300 åskådare som får besöka arenan. (OBS! Detta gäller inte herrlagets matcher där vi har en annan logistik och kan öppna upp för cirka 1500 personer på läktarplats). Spelas matchen i MoDohallen? Då är det maximalt 50 åskådare som är tillåtna, eftersom det uteslutande är ståplatsläktare där.

Reglerna säger i nuläget att en sektion med ståplats får innehålla 50 åskådare och en sektion med sittplats får innehålla 300.

Oavsett om det är sittplats eller ståplats är det följande som gäller:

– Max åtta personer per sällskap.

– Minst en meters avstånd mellan varje sällskap. En meter motsvarar två sittplatser i Hägglunds Arena.

– Håll en meters avstånd även i entrén och i köer till kiosker och toaletter.

– Var noga med att tvätta händerna och använd handsprit.

– Känner du av några symptom? Stanna hemma.

Nu måste vi jobba tillsammans – både på och utanför isen!

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist