Förlängt kontrakt med Lucas Pettersson!
Publicerad: 2023-12-08
Vi har idag glädjen att meddela att vi har knutit upp junioren Lucas Pettersson på ett längre kontrakt. Avtalet med den 19-årige forwarden sträcker sig fram till våren 2027. "Det betyder mycket för mig", säger Pettersson.

Lucas Pettersson förbereder sig som bäst på att spela landslagshockey – i skrivande stund är han nämligen på plats i Kanada för att spela World Junior A Challenge med Team 18-landslaget. Även vår målvakt Ebbe Lundberg är ju med på denna turnering, där Sverige gör upp med Kanada Öst på fredagen.

Att han är på andra sidan Atlanten hindrar dock inte Lucas Pettersson från kontraktsskrivning och 17-åringen har alltså signerat ett avtal som räcker i 3,5 år från och med nu, till våren 2027.

– Det känns otroligt kul att ha skrivit på. För mig betyder det att MoDo tror på mig och att jag får fortsätta min utveckling i klubben och i Ö-vik betyder mycket, säger Pettersson, som har ambitionen klar för sig:

– Min målsättning är att slå mig in i SHL-truppen sommaren som kommer och nästa säsong.

Sportchef Henrik Gradin är glad över att ha fått den ÖSK-fostrade forwardens namnteckning på pränt. Pettersson har både på hemmaplan och på internationell nivå visat prov på sin talang och till sommaren är det långt ifrån omöjligt att han väljs i NHL-draften.

– Lucas stämmer väl in på det DNA som vi vill ha i MoDo Hockey. Han är en spelare som tävlar varje dag, på både träning och match, och vill framåt, säger Gradin.

– Vi ser hur han tar steg hela tiden och det är kul att se hur han tagit för sig när han varit uppe och tränat med seniorerna och under de minuter han fått i SHL hittills.

SHL-debuten skedde hemma mot Växjö i förra veckan. I J20-laget har det blivit 26 poäng på 26 matcher så här långt denna säsong för Pettersson, lika fördelat mellan 13 mål och 13 målgivande passningar.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist