Adam Rockwood klar för MODO
Publicerad: 2020-12-21
Herr
MODO Hockey kunde under måndagen presentera att 25-årige kanadensaren Adam Rockwood ansluter till klubben på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut. Rockwood spelade förra säsongen i AHL för Springfield Thunderbirds och i ECHL för Greenville Swamp Rabbits.

Under måndagens nyhetsuppdatering i MODO Channel meddelade MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader att klubben gjort klart med den 25-årige kanadensaren Adam Rockwood. Adam Rockwood har erfarenhet från spel i College-hockeyn och från AHL, där han spelat för Springfield Thunderbirds.

— Adam är en spelare som gått under radarn, skulle jag säga. Han är en skicklig offensiv center som har bra tekniska kvaliteter och besitter en bra speluppfattning, säger Fredrik Glader om Adam Rockwood och fortsätter:

— Han kan driva ett powerplay med sin fina kreativitet och bra passningsspel. Han har gjort det tidigare och han har erfarenhet från att spela på stor rink, vilket naturligtvis är en fördel. Han gillar också att gå in i närkamperna och även om han inte kör över folk så är han ofta där och vinner pucken. Vi har fått goda referenser från våra kontakter i Nordamerika och det känns bra att vi nu knutit upp Adam på ett kontrakt för resten av säsongen.

”Mer av en spelfördelare än en målskytt”

Adam Rockwood har under sin karriär spelat College-hockey för University of Wisconsin och för Northern Michigan University. De senaste två åren har varit hans första inom professionell ishockey där han spelat i AHL och ECHL. I AHL spelade han för Springfield Thunderbirds och var där lagkamrat med Aleksi Heponiemi.

— Jag är definitivt mer av en spelfördelare än en målskytt och har varit så i hela min karriär. Jag gillar att skapa chanser framåt med hjälp av min skridskoåkning och jag gillar den fysiska delen av spelet trots att jag inte är den största spelaren på isen. Under min tid på College så spelade vi på stor is och jag föredrar verkligen den storleken på isyta, beskriver Adam Rockwood sig själv.

”Hoppas fansen gillar min typ av hockey”

— Jag har bara hört positiva saker om MODO som organisation och klubben har ett imponerande rykte över sig att skapa elitspelare på högsta nivå. Eftersom jag är född och uppvuxen i Vancouver så har jag naturligtvis koll på Henrik och Daniel Sedin och är oerhört imponerad över vad de åstadkommit och hur de spelar hockey, säger Adam Rockwood och avslutar:

—Har förstått att MODO har fans som verkligen bryr sig om sin klubb och jag ser verkligen fram emot att få spela i MODO Hockey och hjälpa klubben att gå långt i slutspelet, dit vi ska. Förhoppningsvis så kan jag bidra och jag hoppas också att fansen gillar den typ av hockey som jag spelar.

Adam Rockwood ansluter till MODO Hockey så fort som möjligt efter jul men det är ännu oklart när han gör sin första match då alla papper måste bli klara först.

Redaktör, MODO Hockey Per Lundgren